• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KUŘE

  • 1 kuře o váze 1,4 kg
  • 50 g vychlazeného másla
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 2 lžíce soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Dvě hodiny před pečením vyndáme kuře z lednice a důkladně ho osolíme ze všech stran 1 lžící soli. Zbylou sůl smícháme s paprikou.
  • 2Troubu rozehřejeme na 170 °C.
  • 3Kuře osušíme, máslo rozkrojíme na 2 části a vsuneme je pod kůži na prsou kuřete. Kuře posypeme ze všech stran směsí soli a papriky.
  • 4Do pekáče vlijeme vodu do výše 1 cm. Připravené kuře položíme na rošt do rozehřáté trouby a pod něj položíme pekáč s vodou.
  • 5Pečeme 90 minut. Během pečení kuře několikrát přelijeme výpekem z pekáče.
  • 6Kuře je hotové, jakmile lze bez odporu protočit stehenní kost.

TIP

Do břišní dutiny kuřete můžete vložit snítky tymiánu nebo rozmarýnu a bobkový list. Do pekáče můžete dle chuti přidat tymián, rozmarýn, oloupanou cibuli, oloupaný česnek nebo několik plátků slaniny. Do směsi soli a papriky můžete přidat lžičku sušeného česneku nebo lžíci sušeného mléka, díky kterému bude kůže po upečení ještě křupavější. Papriku můžete nahradit kari kořením. Troubu během pečení neotevírejte příliš často, prodloužila by se celková doba pečení. Kuře stačí přelít výpekem z pekáče třikrát ve druhé polovině pečení.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KUŘE

1 kuře o váze 1,4 kg
50 g vychlazeného másla
1 lžíce sladké papriky
 
2 lžíce soli
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
 

Tip na přílohu

Těstoviny
Těstoviny
Brambory typ A, B, C
Brambory typ A, B, C
Rýže
Rýže