Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g červené řepy
  • 8 snítek tymiánu
  • 30 g hrubé soli
  • 4 nektarinky
  • 200 g kuřecího masa
  • 50 g nesolených arašídů
  • 240 g měkkého kozího sýra
  • 120 g špenátových listů

INGREDIENTS FOR DRESSING

  • 50 g citronové šťávy
  • 20 g cukru krupice
  • 100 g olivového oleje
  • špetka soli

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Toto jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2
    Do alobalu zabalíme řepu se snítkami tymiánu a hrubou solí. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 2 hodiny. Upečenou řepu necháme vychladnout a oloupeme ji. Poté ji nakrájíme na měsíčky.
  • 3
    Kuřecí maso uvaříme doměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na velikost sousta.
  • 4
    Omyté špenátové listy namočíme na 15 minut do ledové vody a poté je důkladně osušíme. Větší listy zbavíme stonku a listy natrháme na velikost sousta.
  • 5
    Nektarinky zbavíme pecky a dužninu nakrájíme na měsíčky.
  • 6
    V pánvi na středním ohni orestujeme za stálého míchání arašídy dozlatova. Ihned je dáme na talíř vychladnout.
  • 7
    V misce metličkou důkladně promícháme suroviny na dresink, dokud se cukr nerozpustí.
  • 8
    Do větší mísy vložíme špenátové listy, přidáme 2 lžíce dresinku a promícháme.
  • 9
    Na talíře servírujeme špenátové listy s řepou, nektarinkou, kozím sýrem a kuřecím masem. Nakonec zakápneme dresinkem a přidáme orestované arašídy.
Tip
Pro tento pokrm se hodí upečené nebo uvařené kuřecí maso z předchozího dne. Místo měkkého kozího sýra můžete použít lučinu. Použijte jemný, ne příliš výrazný olivový olej. Listy špenátu namočené v ledové vodě (ideálně ve vodě s ledem) budou křupat a déle vydrží svěží.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR DRESSING

PAIRING DISHES WITH WINE