• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KRUTONY

  • 2 starší rohlíky
  • 80 g másla

POLÉVKA

  • 200 g uvařeného kuřecího masa
  • 200 g konzervovaného hrášku
  • 40 g másla
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200ml smetany, min. 31%
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1,5 lžíce koření kari
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KRUTONY

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, vložíme je do pekáčku, přidáme máslo a pekáček vložíme do rozehřáté trouby na 12 minut, než krutony zezlátnou. Občas promícháme

POSTUP NA POLÉVKU

  • 1Kuřecí maso nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm.
  • 2V kastrolu na nižším ohni zpěníme máslo. Přisypeme mouku a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme kari a mícháme 1 minutu.
  • 3Přilijeme vývar, důkladně promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu a za občasného zamíchání vaříme 12 minut. Přidáme smetanu a nakrájené maso a vaříme další 3 minuty.
  • 4Přidáme scezený hrášek, dle chuti osolíme a necháme 1 minutu přejít varem.
  • 5Podáváme s krutony.

TIP

Nejlepší je, když použijete maso obrané z kostí z kuřecích částí, ze kterých se vařil vývar.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KRUTONY

80 g másla

POLÉVKA

200 g uvařeného kuřecího masa
 
200 g konzervovaného hrášku
 
40 g másla
1 l kuřecího vývaru
 
200ml smetany, min. 31%
 
1 lžíce hladké mouky
 
1,5 lžíce koření kari
 
sůl