suroviny na krutony

  • 2 starší rohlíky
  • 80 g másla

Suroviny na polévku

  • 200 g uvařeného kuřecího masa
  • 40 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1,5 lžíce koření kari
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200ml smetany, min. 31%
  • 200 g konzervovaného hrášku
  • sůl

Postup na polévku

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm.
  • 2
    V kastrolu na nižším ohni zpěníme máslo. Přisypeme mouku a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Přidáme kari a mícháme 1 minutu.
  • 3
    Přilijeme vývar, důkladně promícháme, přivedeme k varu, stáhneme oheň pod třetinu a za občasného zamíchání vaříme 12 minut. Přidáme smetanu a nakrájené maso a vaříme další 3 minuty.
  • 4
    Přidáme scezený hrášek, dle chuti osolíme a necháme 1 minutu přejít varem.
  • 5
    Podáváme s krutony.

Postup na krutony

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm, vložíme je do pekáčku, přidáme máslo a pekáček vložíme do rozehřáté trouby na 12 minut, než krutony zezlátnou. Občas promícháme

TIP

Nejlepší je, když použijete maso obrané z kostí z kuřecích částí, ze kterých se vařil vývar.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

suroviny na krutony

2 starší rohlíky

80 g másla

Suroviny na polévku

40 g másla