
Naše maso
Naše maso Hovězí salsiccia
cca 0,52 kgcca
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvá hovězí klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů. Čerstvá salsiccia z čestru je varianta z hovězího masa (krk, žebro, hrudí a lůj) s trochou pepře a solí, naražená do skopového střívka, se hodí na opékání a grilování.
Na čerstvých klobáskách si pochutnávali už ve starém Římě a dodnes se vyrábějí po celém světě podle tísíců receptů. Základ ale zůstává: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Podle té ostatně dostala salsiccia název – solený se latinsky řekne salsus. Kromě ní se do čerstvých klobásek často přidává ještě víno, pivo, různé vnitřnosti a koření. Jedí se syrové, vařené, pečené, grilované i sušené.
Balení obsahuje 10 klobásek (500 g). Baleno v ochranné atmosféře.
.jpg)
Hovězí z českých chovů
V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití
Čerstvou salsicciu opékejte nebo grilujte pozvolna a krátce, při vysoké teplotě by rychle popraskala. Při opékání se mírně nafukuje, až v jednom momentě lehce praskne, a pak se začne zase pomalu smrskávat. To už ji stáhněte a nechte chvíli odpočinout.
Pokud ji chcete přimíchat do těstovin nebo rizota, opečte ji a pak nakrájejte. Jestliže chcete použít jen její obsah (dílo), pak salsicciu po celé délce nařízněte, stáhněte střívko a dále zpracovávejte podle zvoleného receptu.
Nebo se inspirujte třemi recepty, které jsme společně s pány Kšánou a Skopcem z AMASA společně připravili!
Tip! Pokud budete salsiccu tak jako Italové podávat k těstovinám, trochu ji dosolte. Italské varianty jsou obvykle slanější.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
| Hovězí maso | 94 % |
| Hovězí lůj | 4 % |
| Jedlá sůl | |
| Černý pepř | |
| Přírodní obal skopové střevo |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 990 kJ/234 kCal |
| Tuky | 18 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 8.5 g |
| Sacharidy | 0 g |
| z toho cukry | 0 g |
| Bílkoviny | 18 g |
| Sůl | 1.2 g |
| Vláknina | 0 g |