Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

-48 %

Naše maso

Naše maso beef salsiccia

ca. 480 g
Premium qualityFresh from the farmConsume tomorrow

ca.

 CZK 224.10 ca. CZK 436.00
CZK 462.54 /kg

60+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Čerstvá hovězí klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů. Čerstvá salsiccia z čestru je varianta z hovězího masa (krk, žebro, hrudí a lůj) s trochou pepře a solí, naražená do skopového střívka, se hodí na opékání a grilování.

Na čerstvých klobáskách si pochutnávali už ve starém Římě a dodnes se vyrábějí po celém světě podle tísíců receptů. Základ ale zůstává: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Podle té ostatně dostala salsiccia název – solený se latinsky řekne salsus. Kromě ní se do čerstvých klobásek často přidává ještě víno, pivo, různé vnitřnosti a koření. Jedí se syrové, vařené, pečené, grilované i sušené.

Balení obsahuje 10 klobásek (500 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Hovězí z českých chovů

V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití

Čerstvou salsicciu opékejte nebo grilujte pozvolna a krátce, při vysoké teplotě by rychle popraskala. Při opékání se mírně nafukuje, až v jednom momentě lehce praskne, a pak se začne zase pomalu smrskávat. To už ji stáhněte a nechte chvíli odpočinout.
Pokud ji chcete přimíchat do těstovin nebo rizota, opečte ji a pak nakrájejte. Jestliže chcete použít jen její obsah (dílo), pak salsicciu po celé délce nařízněte, stáhněte střívko a dále zpracovávejte podle zvoleného receptu. 
Nebo se inspirujte třemi recepty, které jsme společně s pány Kšánou a Skopcem z AMASA společně připravili!
Tip!
 Pokud budete salsiccu tak jako Italové podávat k těstovinám, trochu ji dosolte. Italské varianty jsou obvykle slanější.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Best before 16/12/2025

We fight food waste. Save this product and help us!

100% quality guarantee. The product is fresh and safe to eat as long as consumed before the due date.

Composition

Hovězí maso94 %
Hovězí lůj4 %
Jedlá sůl
Černý pepř
Přírodní obal skopové střevo

Nutritional values per 100 g

Energy value990 kJ/234 kCal
Fats18 g
including saturated fatty acids8.5 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein18 g
Salt1.2 g
Fibre0 g