
Naše maso
Naše maso Hovězí kližka
cca 0,52 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Hovězí kližka prémiové kvality z jalovic a volů z českých chovů. Kližka (shank) je známá partie z přední a zadní nohy skotu. Tento soubor velmi namáhaných svalů je vzhledem k neustálému používání hodně pevný, prorostlý šlachami. I od pohledu libové maso mezi nimi má mezi svalovými vlákny hodně jemného kolagenu.
Balení obsahuje cca 500 g kus masa. Odleželé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.

Hovězí z českých chovů
V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití
Kližka je asi nejznámější partie na guláš. Milovníci výrazných, plných chutí ji ovšem rádi používají na všechny možné způsoby kromě steakové úpravy. Vzhledem k vysokému obsahu kolagenu se hodí na pomalé vaření, dušení (na víně) a pečení pod poklicí, třeba na česneku. Z kližky připravíte i silný vývar podobný tomu z oháňky.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
| Hovězí maso |