
Naše maso
Naše maso Beef shank
ca. 0.52 kg6 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Hovězí kližka prémiové kvality z jalovic a volů z českých chovů. Kližka (shank) je známá partie z přední a zadní nohy skotu. Tento soubor velmi namáhaných svalů je vzhledem k neustálému používání hodně pevný, prorostlý šlachami. I od pohledu libové maso mezi nimi má mezi svalovými vlákny hodně jemného kolagenu.
Balení obsahuje cca 500 g kus masa. Odleželé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.

Hovězí z českých chovů
V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití
Kližka je asi nejznámější partie na guláš. Milovníci výrazných, plných chutí ji ovšem rádi používají na všechny možné způsoby kromě steakové úpravy. Vzhledem k vysokému obsahu kolagenu se hodí na pomalé vaření, dušení (na víně) a pečení pod poklicí, třeba na česneku. Z kližky připravíte i silný vývar podobný tomu z oháňky.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Hovězí maso |