Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Naše maso

Naše Maso Roastbeef z velkého ořechu

cca 0,97 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 729,00 Kč 749,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

30+ zákazníků pravidelně nakupuje

Cena pro Premium: 583,20 Kč
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Roastbeef z velkého ořechu je masný polotovar prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu. Rostbíf z velkého ořechu je pěkně vyvázaný a naložený kus masa, který čeká jen na to, abyste si ho doma upekli. Už nemusíte přemýšlet jaké maso vybrat a jak maso na rostbíf naložit – v Amase to udělali za vás.
Rostbíf (roast beef) je jednoduše pečené hovězí. Ale tato anglická verze pečeně se nepeče “do hněda” jako česká, ale pěkně do růžova. Hovězí velký ořech je zadní maso, které se skvěle hodí v celku na pečení a rosbífy a v plátkách na steaky. Ořech je libový, šťavnatý, středně plné chuti s pevnějším vláknem.
Maso se perfektně odblaní, zařízne na pěkný váleček, položí se na něj snítka rozmarýnu a tymiánu a vyváže provázkem do kulata. Správné množství soli a pepře, trochu olivového oleje a může ve vakuu odpočívat a těšit se na to, jak se upečený na vás usměje.

Balení obsahuje cca 1 kg naloženého rostbífu na upečení. Baleno ve vakuu.

Český strakatý skot

V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

Použití

Příprava rosbífu má pár jednoduchých zásad podobně jako každé vaření s masem. Postup je stejný jako když připravujete velký steak. Stačí k tomu pánev, rošt, trouba a ideálně vpichový teploměr. Můžete ho péci doma nebo venku na grilu.

  • Z upečeného rostbífu sundejte provázek a krájejte na slabé plátky ostrým nožem nebo pokud máte nářezák máte vyhráno. Studený rosbíf se krájí lépe.
  • Teplý rostbíf podávejte s majonézou (s nastrouhaným křenem) a vařenými nebo pečenými brambory, můžete přidat kvašenou nebo naloženou kyselou zeleninu – okurky, cibulky nebo kozí rohy. Studený rostbíf jednoduše do sendviče.


Tip! Vyzkoušejte přípravu naloženého rostbífu na grilu
Maso vyndejte z chladničky aspoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. Na grilu si vytvořte dvě zóny: jednu s uhlím (tam se bude maso opékat) a druhou bez uhlí, a tedy s nižší teplotou (tam se budou steaky dopékat). Na hodně rozpálené části grilu maso zprudka opékejte ze všech stran, dokud se vytvoří opečená vrstva (krusta). O maso a provázek se nebojte, jen tak se nepřipálí. Poté ho přesuňte do části grilu s nižší teplotou, 100–120 °C, a nechte 45–60 minut dopékat, záleží na velikosti rosbífu. Stáhněte na pekáček s roštem, který máte mimo gril, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout. Pokud rosbíf připravujete doma na pánvi, postupujte stejně, jen maso dopékejte v troubě, opět na pekáčku s roštem a nechte také odpočinout. Stupeň propečení se nejlépe měří vpichovaným teploměrem, pokud máte rádi hodně růžový 54 °C nebo středně propečený 58 °C ve středu rosbífu.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 7 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso97 %
Jedlá sůl
Černý pepř
Rozmarýn
Tymián
Olivový olej

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota530 kJ/125 kCal
Tuky5 g
z toho nasycené mastné kyseliny2 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny20 g
Sůl2 g
Vláknina0 g