
Naše maso
Naše Maso Roastbeef z velkého ořechu
cca 0,97 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Roastbeef z velkého ořechu je masný polotovar prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu. Rostbíf z velkého ořechu je pěkně vyvázaný a naložený kus masa, který čeká jen na to, abyste si ho doma upekli. Už nemusíte přemýšlet jaké maso vybrat a jak maso na rostbíf naložit – v Amase to udělali za vás.
Rostbíf (roast beef) je jednoduše pečené hovězí. Ale tato anglická verze pečeně se nepeče “do hněda” jako česká, ale pěkně do růžova. Hovězí velký ořech je zadní maso, které se skvěle hodí v celku na pečení a rosbífy a v plátkách na steaky. Ořech je libový, šťavnatý, středně plné chuti s pevnějším vláknem.
Maso se perfektně odblaní, zařízne na pěkný váleček, položí se na něj snítka rozmarýnu a tymiánu a vyváže provázkem do kulata. Správné množství soli a pepře, trochu olivového oleje a může ve vakuu odpočívat a těšit se na to, jak se upečený na vás usměje.
Balení obsahuje cca 1 kg naloženého rostbífu na upečení. Baleno ve vakuu.
Český strakatý skot
V Amase pracují s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři Amasu vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
Použití
Příprava rosbífu má pár jednoduchých zásad podobně jako každé vaření s masem. Postup je stejný jako když připravujete velký steak. Stačí k tomu pánev, rošt, trouba a ideálně vpichový teploměr. Můžete ho péci doma nebo venku na grilu.
- Z upečeného rostbífu sundejte provázek a krájejte na slabé plátky ostrým nožem nebo pokud máte nářezák máte vyhráno. Studený rosbíf se krájí lépe.
- Teplý rostbíf podávejte s majonézou (s nastrouhaným křenem) a vařenými nebo pečenými brambory, můžete přidat kvašenou nebo naloženou kyselou zeleninu – okurky, cibulky nebo kozí rohy. Studený rostbíf jednoduše do sendviče.
Tip! Vyzkoušejte přípravu naloženého rostbífu na grilu:
Maso vyndejte z chladničky aspoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. Na grilu si vytvořte dvě zóny: jednu s uhlím (tam se bude maso opékat) a druhou bez uhlí, a tedy s nižší teplotou (tam se budou steaky dopékat). Na hodně rozpálené části grilu maso zprudka opékejte ze všech stran, dokud se vytvoří opečená vrstva (krusta). O maso a provázek se nebojte, jen tak se nepřipálí. Poté ho přesuňte do části grilu s nižší teplotou, 100–120 °C, a nechte 45–60 minut dopékat, záleží na velikosti rosbífu. Stáhněte na pekáček s roštem, který máte mimo gril, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout. Pokud rosbíf připravujete doma na pánvi, postupujte stejně, jen maso dopékejte v troubě, opět na pekáčku s roštem a nechte také odpočinout. Stupeň propečení se nejlépe měří vpichovaným teploměrem, pokud máte rádi hodně růžový 54 °C nebo středně propečený 58 °C ve středu rosbífu.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí maso | 97 % |
Jedlá sůl | |
Černý pepř | |
Rozmarýn | |
Tymián | |
Olivový olej |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 530 kJ/125 kCal |
Tuky | 5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 2 g |
Vláknina | 0 g |