

Naše maso
Naše maso Ostravská klobása
cca 320 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 8 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Klobása prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat. Ostravská klobása z Našeho masa je šťavnatá uzená klobása vyrobena podle receptury inspirovanou původní československou normou. Ostravskou klobásu tvoří velký podíl nahrubo semletého masa z přeštíků, černý pepř, česnek, kmín a trochu cukru. Ten se vždy přidával, zejména u výrobků bez papriky, na lepší vybarvení a zjemnění chuti. Naražená je do vepřového klobásového střeva, po osušení v udírně se ponoří do vepřové krve, poté se udí a nakonec se šetrně povaří v páře. Obarvení krví na povrchu, stejně jako u anglické slaniny, dělá po vyuzení a povaření typickou tmavou barvu.
Balení obsahuje 2 klobásy (cca 300 g).

Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Klobásu doporučujeme ohřát a podávat s hořčicí a čerstvým pečivem.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Vepřové maso 85 %, vepřové sádlo 13 %, dusitanová solicí směs (99,5 % jedlá sůl s jódem, 0,5 % dusitan sodný), čerstvý česnek, černý pepř, kmín, přírodní obal vepřové střevo
E250(Dusitan sodný)
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1380 kJ/326 kCal |
| Tuky | 30 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g |
| Sacharidy | 0.1 g |
| z toho cukry | 0.1 g |
| Bílkoviny | 16 g |
| Sůl | 1.8 g |
| Vláknina | 0 g |
Alergeny
| Může obsahovat stopy: |
| Obiloviny obsahující lepek |
| Vejce |
| Mléko |
| Hořčice |