Žahour

4–6 porcí

Suroviny

  • 1 l borůvek nebo jahod
  • 200 g cukru
  • 250 ml smetany, min. 31%

Postup

  • 1
    Borůvky nebo jahody rozmačkáme v misce s cukrem, přilijeme vychlazenou smetanu a rozmícháme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Necháme vychladit v lednici.

TIP

Polovinu ovoce rozmačkejte, druhou část nechte vcelku – žahour bude chuťově zajímavější. Žahour můžete použít také jako ozdobu na lívance či palačinky nebo jím přelít kynuté knedlíky. Cukr přidávejte podle kyselosti ovoce a podle vlastní chuti.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny