Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 l borůvek nebo jahod
  • 200 g cukru
  • 250 ml smetany, min. 31%
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Borůvky nebo jahody rozmačkáme v misce s cukrem, přilijeme vychlazenou smetanu a rozmícháme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. Necháme vychladit v lednici.
Tip
Polovinu ovoce rozmačkejte, druhou část nechte vcelku – žahour bude chuťově zajímavější. Žahour můžete použít také jako ozdobu na lívance či palačinky nebo jím přelít kynuté knedlíky. Cukr přidávejte podle kyselosti ovoce a podle vlastní chuti.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 l borůvek nebo jahod

Jahody bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g cukru

Cukr krupice bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 ml smetany, min. 31%