Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered on Saturday at 10:44.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible
4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 200 g másla
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 4 lžíce suchého bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

INSTRUCTIONS

  • 1
    V rendlíku na středním ohni rozehřejeme máslo tak, aby bylo horké a dámě ho stranou.
  • 2
    Žloutky promícháme v nerezové nebo skleněné misce se 2 lžícemi vody a špetkou soli.
  • 3
    Do rendlíku vlijeme ocet a víno a přidáme pepř. Svaříme na objem 2 lžic a za stálého míchání metličkou přidáme do misky ke žloutkům.
  • 4
    Do rendlíku nalijeme vodu do výšky 2 cm, přivedeme k varu a stáhneme oheň na minimum. Na rendlík položíme misku se žloutky tak, aby se její dno nedotýkalo povrchu vody a stále mícháme metličkou, dokud žloutky nezačnou houstnout. Stáhneme z ohně.
  • 5
    Do žloutkové směsi postupně přiléváme za stálého míchání horké máslo, zpočátku po kapkách, poté tenkým pramínkem.
  • 6
    Vmícháme citronovou šťávu a dochutíme solí.
Tip
Na přípravu použijte plochou metličku. Tento druh omáčky se nedá dobře ohřívat ani uchovávat, proto omáčku připravte na poslední chvíli, maximálně lehce přihřejte ve vodní lázni, ve které se vařila.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS