Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 kg brambor
  • 500 g kysaného zelí (nezaměňte za kyselé sterilované)
  • 100 g slaniny
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 2 velké cibule
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu začněte předehřívat na 200 stupňů a vemte si k ruce pekáček tak velký, aby se do něj kuřecí maso vešlo natěsno. Velké mezery mezi kuřecími stehny tu nejsou žádoucí.
  • 2Zelí, pokud je příliš kyselé, propláchněte jemně na cedníku, nechte okapat a rozprostřete na dno pekáčku.
  • 3Cibuli a brambory oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky. Cibuli rozeberte na jednotlivá kolečka a rozložte na zelí, tím od něj brambory dostatečně oddělíte a umožníte jim lépe změknout. Na cibuli rozložte všechny brambory a jemně je osolte. Zalijte vše smetanou.
  • 4Kuřecí čtvrtky opláchněte, jemně je ze všech stran osolte, okmínujte a zlehka poprašte paprikou. Položte je na bramborovou vrstvu, pochopitelně kůží nahoru. Čím lépe maso pokryje brambory, tím budou měkčí. Slaninu rozkrájejte na drobné kostičky a rozložte je na maso.
  • 5Pekáček zakryjte poklicí nebo dvěma vrstvami alobalu a vložte do horké trouby. Pečte 45 minut bez povšimnutí.
  • 6Sejměte víko, teplotu snižte na 180 stupňů a ještě 30-45 minut dopékejte do krásné zlaté barvy. O maso se v druhé polovině pečení můžete starat, zejména mu pomůže přelévání tukem a šťávou, které se hromadí u stěn pekáčku.
  • 7Vyjměte z trouby, maso rozdělte na talíře, přidejte k němu brambory. Následně promíchejte to, co zbylo v pekáčku, tedy zelí a smetanovou omáčku. Smetana se místy vlivem horka a kyselého prostředí srazila, ale promíchání ji vrátí zpět do kondice. Pokud se vám zelí s omáčkou zdá příliš vodovaté a řídké, můžete omáčku slít a v malém kastrůlku rychle a zprudka svařit na hustší konzistenci. Do té doby udržujte maso, brambory a zelí v teple, například ve vychládající troubě. Konečně na talíře rozdělte zelí s omáčkou a hned podávejte.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY