Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g těstovin penne
- 150 g koktejlových rajčat
- 50 g žampionů
- 100 g rukoly
- 100 g nakládaných artyčoků
- 20 černých oliv bez pecek
- 2 balení Zottarella Bazalka 125g
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce balzamikového octa
- 8 lžic olivového oleje
- Sůl
- 50 g naloženého papriky
POSTUP
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody do měkka. Slijeme, prudce zchladíme a necháme okapat.
- 2Rajčata umyjeme a rozpůlíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rukolu očistíme, omyjeme a vodu otřepeme. Artyčoky a papriku nakrájíme na kousky, olivy na kolečka. Zottarellu necháme okapat a nakrájíme na kostičky. Salám nakrájíme na drobno. Všechny připravené suroviny kromě rukoly promícháme v míse.
- 3Oloupeme česnek a nasekáme najemno. Z balzamika, olivového oleje, soli, pepře a česneku uděláme dresink. Jím salát polijeme, zamícháme a necháme asi 1 hod. odpočinout. Opatrně vmícháme rukolu, dochutíme a podáváme.
