Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 180 - 200 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji
- 2 vejce
- ½ salátové okurky
- 100 g zelených fazolek
- 50 g mixu salátů
- 200 g raných brambor
NA ZÁLIVKU
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- špetka soli
- Mletý pepř
- 1 lžíce dijonské hořčice (volitelné)
POSTUP
- 1Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Menší brambory se vaří cca 30 min. Necháme vychladnout a nakrájíme je na půlky nebo čtvrtky v závislosti na jejich velikosti.
- 2Vejce uvaříme natvrdo. Trvá to cca 8 minut od počátku varu.
- 3Fazolky krátce povaříme v osolené vodě. Přecedíme a ihned vložíme do studené vody. Okurku nakrájíme na kousky. Z tuňáka slijeme nálev.
- 4Na zálivku smícháme hořčici, olivový olej, med a dochutíme solí a mletým pepřem.
- 5Do misky nebo talíře vložíme salát, poklademe brambory, fazolky, okurku, tuňáka a vejce. Osolíme. Přidáme zálivku a podáváme.
