Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 180 - 200 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji
  • 2 vejce
  • ½ salátové okurky
  • 100 g zelených fazolek
  • 50 g mixu salátů
  • 200 g raných brambor

NA ZÁLIVKU

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • špetka soli
  • Mletý pepř
  • 1 lžíce dijonské hořčice (volitelné)

POSTUP

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Menší brambory se vaří cca 30 min. Necháme vychladnout a nakrájíme je na půlky nebo čtvrtky v závislosti na jejich velikosti.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo. Trvá to cca 8 minut od počátku varu.
  • 3
    Fazolky krátce povaříme v osolené vodě. Přecedíme a ihned vložíme do studené vody. Okurku nakrájíme na kousky. Z tuňáka slijeme nálev.
  • 4
    Na zálivku smícháme hořčici, olivový olej, med a dochutíme solí a mletým pepřem.
  • 5
    Do misky nebo talíře vložíme salát, poklademe brambory, fazolky, okurku, tuňáka a vejce. Osolíme. Přidáme zálivku a podáváme.
Rohlík vaří

SUROVINY

NA ZÁLIVKU