Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g celozrnných těstovin
  • 1 menší cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 150 g cherry rajčat
  • 2 palice česneku
  • 2 hrsti polníčku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 zakysaná smetana
  • 4 vejce
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř

POSTUP

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 °C na horní a dolní ohřev.
  • 2
    Zeleninu omyjeme a osušíme. Papriky nakrájíme na silnější proužky, cukety na větší hranolky, cibuli na měsíčky. Rajčata ponecháme v celku. Plech vyložíme pečícím papírem a naskládáme na něj zeleninu, kterou pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme sušeným oreganem.
  • 3
    Česnek podélně rozkrojíme pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Přidáme k zelenině a vše pečeme 20 minut. Zelenina musí zůstat křupavá. Vyndáme ji z trouby, ale česnek pečeme dál alespoň 20 minut nebo do změknutí.
  • 4
    Vejce uvaříme natvrdo. Trvá to přibližně 8 minut.
  • 5
    Česnek vyloupneme a rozmačkáme vidličkou. Smícháme jej se zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Uvaříme těstoviny a smícháme je s česnekovým dresinkem. Přidáme polníček a pečenou zeleninu a promícháme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Podáváme s vejcem.
Rohlík vaří

SUROVINY