Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g celozrnných těstovin
- 1 menší cuketa
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- 150 g cherry rajčat
- 2 palice česneku
- 2 hrsti polníčku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 zakysaná smetana
- 4 vejce
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C na horní a dolní ohřev.
- 2Zeleninu omyjeme a osušíme. Papriky nakrájíme na silnější proužky, cukety na větší hranolky, cibuli na měsíčky. Rajčata ponecháme v celku. Plech vyložíme pečícím papírem a naskládáme na něj zeleninu, kterou pokapeme olivovým olejem, osolíme a posypeme sušeným oreganem.
- 3Česnek podélně rozkrojíme pokapeme olivovým olejem a zabalíme do alobalu. Přidáme k zelenině a vše pečeme 20 minut. Zelenina musí zůstat křupavá. Vyndáme ji z trouby, ale česnek pečeme dál alespoň 20 minut nebo do změknutí.
- 4Vejce uvaříme natvrdo. Trvá to přibližně 8 minut.
- 5Česnek vyloupneme a rozmačkáme vidličkou. Smícháme jej se zakysanou smetanou a dochutíme solí a pepřem.
- 6Uvaříme těstoviny a smícháme je s česnekovým dresinkem. Přidáme polníček a pečenou zeleninu a promícháme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Podáváme s vejcem.
