• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g čerstvých těstovin pappardelle
  • 300 g mleté vepřové plece nebo bůčku
  • 50 g najemno nakrájené cibule
  • 40 g másla
  • 30 g nastrouhaného parmezánu
  • 250 ml smetany, min. 31%
  • 80 ml suchého bílého vína
  • 10 lístků plocholisté petržele
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička najemno nakrájeného rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce soli a sůl na ochucení masa

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Těstoviny uvaříme na skus ve větším množství vody se 2 lžícemi soli.
  • 2V míse promícháme maso, rozmarýn, víno, sůl a pepř.
  • 3Na pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme masovou směs a za častého míchání restujeme 3 minuty. Přidáme bobkový list a restujeme další 2 minuty.
  • 4Přidáme kurkumu, restujeme za stálého míchání 30 vteřin, přilijeme smetanu a necháme ji za častého míchání 1 minutu provařit. Přidáme parmezán, promícháme a ihned stáhneme z ohně. Přidáme uvařené těstoviny a důkladně promícháme.
  • 5Lístky petržele nakrájíme najemno a posypeme jimi jednotlivé porce těstovin.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

400 g čerstvých těstovin pappardelle

Pappardelle bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

300 g mleté vepřové plece nebo bůčku

Mleté vepřové maso z plece bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

50 g najemno nakrájené cibule

 

40 g másla

 

30 g nastrouhaného parmezánu

 

250 ml smetany, min. 31%

 

80 ml suchého bílého vína

 

10 lístků plocholisté petržele

 

1 lžička kurkumy

 

1 lžička najemno nakrájeného rozmarýnu

 

2 bobkové listy

 

čerstvě mletý pepř

 

2 lžíce soli a sůl na ochucení masa

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.