SUROVINY

  • 90 g čerstvých těstovin pappardelle
  • 1 salsiccia (120 g)
  • 40 g cukety
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 20 g másla
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lístků šalvěje
  • červená chilli paprička dle chuti
  • špetka čerstvě mletého pepře

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

POSTUP

  • 1
    Těstoviny uvaříme ve větším množství vody s 20 g soli na skus a slijeme je.
  • 2
    Cuketu podélně rozkrojíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 3
    Česnek očistíme a najemno nakrájíme. Chilli papričku podélně rozkrojíme a nakrájíme na jemné nudličky. Šalvěj nakrájíme najemno. Salsicciu zbavíme střívka a rozdrobíme ji na větší kusy.
  • 4
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme česnek, chilli papričku a část šalvěje a orestujeme je dozlatova.
  • 5
    Přidáme rozdrobenou salsicciu, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme cuketu a restujeme 3 minuty za častého míchání. Přidáme bílé víno a necháme ho odvařit.
  • 6
    Přidáme uvařené těstoviny, máslo a promícháme. Přidáme zbytek šalvěje, 1 lžíci oleje a promícháme.

TIP

Místo čerstvých těstovin můžete na 1 porci použít 80 g sušených těstovin. Ty pak uvařte podle návodu na balení.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM