Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g sušených pappardelle
- 490 g králičích stehen bez kosti
- 1 středně velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 200 ml suchého bílého vína
- 3 bobkové listy
- 4 snítky tymiánu
- 300 g mraženého hrášku
- 1 fenykl
- Hrst bazalky
- 100 g parmezánu
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Veškerou zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na kolečka, petržel a celer na menší kostky. Cibuli nakrájíme najemno. Na 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje orestujeme dozlatova cibuli. Přidáme zeleninu a společně restujeme dalších 5 minut. Poté vmícháme rozmačkaný česnek a vložíme nakrájené, nasolené a opepřené maso. Necháme je zprudka zatáhnout. Přihodíme bobkový list, tymián a zalijeme vínem. Na mírném plamenu necháme probublávat cca 40 minut, až se vypaří téměř všechna tekutina.
- 2Mezitím si připravíme hrášek s fenyklem. Fenykl nakrájíme na větší měsíčky. Na zbylém másle jej necháme dozlatova orestovat, přisypeme cukr a zkaramelizujeme. Fenykl vyjmeme z pánve a na stejném másle chvilku orestujeme hrášek. Uvnitř musí zůstat křupavý. Osolíme a také dáme stranou.
- 3Těstoviny uvaříme dle návodu. Ještě horké těstoviny smícháme s králičím ragú a podáváme s fenyklem, hráškem, čerstvou bazalkou a posypané strouhaným parmezánem.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.