
Řeznictví a uzenářství U Dolejších
U Dolejších Točený salám
cca 0,55 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 13 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Bezlepkový, davelský „točeňák“ je extra měkký salám v celku z vepřového masa.
Točený salám se vyrábí podle vlastní rodinné receptury z kombinace vybraného vepřového a hovězího masa. Maso se jemně pomele a přidá se do něj aromatické koření, nakonec se naplní do jedlých vepřových střívek. „Točeňák“ je charakteristický při nářezu světle růžovou barvou, ve které jsou malé kousky vepřového sádla. Mimo to vyniká svou extra jemnou chutí.
Použití
Točený salám je ideální volbou při přípravě leča, buřtguláše nebo si ho můžete vychutnat jen tak opečený s bramborovou kaší nebo naložený v marinádě. Jednoduše si ho vychutnejte tak, jak ho máte rádi.
Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH
Historie rodinné společnosti Dolejší se začala psát roku 1901, kdy si Jaroslav Dolejší, pradědeček současného majitele společnosti – Františka Dolejšího, splnil svůj sen s řeznickým a uzenářským obchůdkem. Jejich uzeniny se stále těší zachovaným, prvorepublikovým recepturám. Filozofie společnosti je postavena na třech pilířích, a to vítat nové trendy, ctít řeznické řemeslo a vážit si lidské práce.
Jak se to dělá?
Maso a uzeniny od Dolejších jsou výjimečné především díky zpracování samotných produktů. Maso pochází z velké části od českých farmářů. Uzeniny jsou vyráběny podle tradičních receptur, které se používaly již za první republiky. Při zpracování masa pečlivě sledují nejmodernější novinky ve výrobních technologiích, které jdou samozřejmě ruku v ruce s ochranou životního prostředí.
Co vám Rohlík přináší?
"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat prodejnu v každém městě v ČR nebo v každém obvodu Prahy. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.
Výrobce
U Dolejších
Na Javorce 303
252 06 Davle
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřový bok | 48 % |
Hovězí přední | 24 % |
Vepřové sádlo | 5 % |
Voda | |
Jedlá sůl | |
Směs koření | |
Stabilizátory | |
E451 - Trifosforečnany | |
E250 - Dusitan sodný | |
Látka zvýrazňující chuť a vůni | |
E621 - L-glutaman sodný | |
Antioxidant | |
E300 - Kyselina L-askorbová | |
Aroma | |
Jedlé vepřové střevo |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1197 kJ/289 kCal |
Tuky | 26 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 8.4 g |
Sacharidy | 1.2 g |
z toho cukry | 0.8 g |
Bílkoviny | 12.4 g |
Sůl | 2.2 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |