Postupně uvolňujeme doručovací sloty nejvěrnějším zákazníkům, kteří od nás dostali Premium účet na týden zdarma. Ostatní zákazníci si mohou objednat na další dny, případně počkat na uvolnění slotů, pokud je naši věrní zákazníci nevyužijí. Nákup si také můžete vyzvednout v den objednání zdarma u nás ve skladu na Praze 6.

U Dolejších Anglická slanina zlatá krájená

150 g
Od českého farmáře
38,90 Kč 259,33 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Anglická zlatá slanina z uzenářství U Dolejších.

Uzeniny a masné speciality se v Davli připravují podle původních rodinných receptur. Vysoký obsah kvalitního masa a originální koření jim dodávají lahodnou chuť a vůni.

Použití

Slanina se používá v syrovém stavu ve studené kuchyni, typicky na oblohu chlebíčků nebo do housky. Dále se tepelně zpracovává jako součást hlavního jídla, např. na špikování masa, obal masné rolády či samostatný doplněk pokrmu. Opečená slanina je jednou z typických součástí anglické snídaně.

Tip! Zkuste si upéct zelný koláč se slaninou podle následujícího postupu:

Zelí kysané (300g) scedíme, případně propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu (200g) a opečeme ji. Pak přidáme zelí, podlijeme bílým vínem (1dcl) a dusíme 20 minut pod pokličkou. Připravenou směs necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát. Vyložíme jím dno i boky kulaté koláčové formy o průměru asi 22 cm a na dno rozložíme plátky krůtí šunky. Na šunku rozložíme vychladlou zelnou směs a zalijeme ji vejci rozšlehanými s dvěmi smetanami a ochucenými solí a pepřem. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a koláč zapečeme 8 minut. Pak teplotu zmírníme na 185 °C a koláč dopečeme ještě asi 25 minut dozlatova.

Příběh Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH

Firmu založil praděd Františka v roce 1901. Rádi zachovávají a tvoří tradici uzenin z Davle, a proto jsou jejich uzeniny vyráběny podle původních receptur a s láskou. Samozřejmě, že nejvíc je těší, když je spokojen zákazník.

Jak se to dělá

Uzeniny se dají vyrobit s minimálními náklady a rychle, ale tak to nedělají u Dolejších. Tady dbají na kvalitu. Výjimečnost výrobků je ve zpracování a kvalitně. Samozřejmě i v původu masa. Odebírají co nejvíce od českých dodavatelů. Na kvalitu dohlíží sám František.

Co vám Rohlík přináší?

"Rohlík nám velmi pomáhá v prodeji produktů v místech, kam už zkrátka nedosáhneme. Bohužel není v našich silách udělat v každém městě v ČR, v každém obvodu Prahy prodejnu. Proto jsme rádi, že můžeme mít za partnera firmu, která dokáže uspokojit zákazníky v širším spektru."

Skladování

Skladujte při teplotě 0-5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.

Výrobce

U Dolejších
Na Javorce 303
252 06   Davle
Česká republika


 

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 7 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřový bok bez kosti
Voda
Jedlá sůl
Stabilizátory
E451 - Trifosforečnany - sodný a draselný
E250 - Dusitan sodný
Cukr
Zahušťovadlo
E407a - Guma Euchema
antioxidant
E301 - Askorban sodný
Aroma

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1333 kJ/322 kcal
Tuky30 g
z toho nasycené mastné kyseliny10 g
Sacharidy2.4 g
z toho cukry1.7 g
Bílkoviny17 g
Sůl2.3 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.