Hřib smrkový – čerstvý, vanička

cca 250 g
Čerstvě sklizeno
Vyprodáno. Očekáváme v sobotu.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Využijte naši 100% záruku spokojenosti

Pokud vám něco nebude vyhovovat, vrátíme vám peníze bez jakýchkoli otázek.

Sotva vykoukly z podhoubí, už je sbírají do košíku. Čerstvé houby z lesa rovnou k vám domů. Tyto houby se vyznačují krásnou vůní, čerstvostí a hlavně skvělou chutí. 

Hřib je velmi oblíbená a v našich lesích rozšířená houba. Jeho poznávacím znamením je velký, tmavě hnědý klobouček, který je naomak sametový.

Použití

Využití hřibů je v kuchyni široké. Hodí se do polévek jako je bramboračka, jihočeská kulajda nebo pod dušené maso, také do rizota či do houbové omáčky. Vhodné jsou i k nakládání do octu, k sušení či zamražení.

Požadavky na jakost

(1) Čerstvé houby volně rostoucí a čerstvé houby pěstované, s výjimkou pěstovaných žampionů, musí být pevné konzistence, dobře na sucho očištěné, bez cizích příměsí a nečistot. Houby nesmějí být přestárlé, plesnivé, zapařené a nadměrně vlhké. Mohou být rozděleny nejvýše jedním řezem, klobouk však musí být spojen s třeněm. Loupání klobouků hub není dovoleno s výjimkou klouzků.

(2) U hub uvedených v odstavci 1 se dovoluje perforace do 10 % povrchu plochy řezu, nejvýše však tři otvory, a menší poškození plodnic úlomky nebo požerky na dvou místech. Poškozených hub může být nejvýše 5 %, přičemž poškozenými houbami se rozumí houby, kterým chybí více než čtvrtina klobouku nebo v nichž se vyskytují škůdci.

O výrobci

Česká firma ForestProduce již 15. rokem dodává širokému spektru maloobchodních, velkoobchodních i individuálních partnerů lesní houby vlastní produkce (čerstvé, mražené, sušené a sterilované) spolu s dalším potravinářským sortimentem za velmi příznivé ceny a to v České republice i v zahraničí.

Díky vlastní síti trvalých výkupních míst vzájemně vzdálených stovky kilometrů jsou schopni celoročně dodávat lesní houby (a další zboží) nejenom ve zpracované formě (mražené, sušené, sterilované) ale od dubna do prosince se zaměřují především na široký sortiment čerstvých lesních hub.

Skladování

Doporučujeme skladovat při teplotě do 10 °C.

Výrobce

Stanislav Bečvář 
A. Trägera 14
370 10  České Budějovice 
Česká republika