
Naše maso
Naše maso Hovězí zadní plátky
cca 0,71 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 4 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Zadní hovězí maso prémiové kvality z jalovic a volů z českých chovů. Hovězí zadní je v Čechách běžné označení libových nebo mírně prorostlých nedělivých kusů (šálů) masa ze zadní, ale – poněkud překvapivě – i přední nohy skotu. Jednotlivé partie se liší vzhledem a poměrem libového a tukem nebo kolagenem prorostlého masa. A právě tento poměr určuje, na co je která část vhodná.
Naše maso vám přináší perfektně očištěný spodní šál (bottom, gooseneck) nebo jemu podobné partie nakrájené na pěkné plátky. Jsou to od pohledu libová masa plnější chuti, velmi jemně protkaná lojem a kolagenními vlákny.
Balení obsahuje 4 plátky masa (celkem cca 700 g). Odleželé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.

Hovězí z českých chovů
V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití
Plátky z hovězího zadního jsou předurčené k přípravě omáček, ať už jsou to dušené plátky à la roštěná, hovězí na houbách, frankfurtská, znojemská nebo oblíbené španělské ptáčky.
Tip! Jak na španělské ptáčky? Plátky rozklepejte, osolte, opepřete a rovnoměrně potřete hořčicí. Na maso položte dva plátky slaniny nebo kousek špeku, kyselou okurku, vejce a párek. Zabalte do závitku a svažte provázkem. Pečte v cibulovém základu pod poklicí doměkka.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika