
MASO!
MASO! Vepřová kýta - váleček
cca 0,6 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Vepřový váleček je částí zadní kýty. Sval má jemnou strukturu podobnou vepřové panence. Na praseti se válečku nachází opravdu velmi málo, jedná se pouze o pár deka.
Skvěle se hodí na medailonky, nebo malé kulaté řízečky.
Více o vepřovém značky MASO!
Vepřové je vždy z vybraných vepřů s kontrolovanou zmasilostí a protučnělostí otcovské linie plemene Duroc. Všichni vepři pocházejí z farmy v Kostelecké Lhotce v podhůří Orlických hor. Prasata mají po celý život minimálně o 20 % více životního prostotu a také jim je zachován přirozený denní cyklus, kdy jim není uměle přisvětlováno a tím prodlužován den. Veškeré krmivo pro krmení prasat je regionálního charakteru. Základní složkou krmiva je syrovátka z nedaleké mlékárny, která prasatům velmi chutná a zároveň se pozitivně odráží v chutí masa.
Maso pro Rohlik.cz bourají a zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků.
Použití
Maso je vhodné na minutky, medailonky, steaky či miniřízečky.
Tip! Připravte si provensálské vepřové maso s rýží podle následujícího receptu:
Maso nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte, osolte a zprudka opečte na rozpáleném oleji. Pánev s masem zasypte provensálským kořením a zalijte celým obsahem konzervy s loupanými rajčaty. Směs znovu dle chuti dosolte a pocukrujte.
Nakonec přidejte plátky česneku, lehce podlijte a nechte dusit doměkka. Ke konci zjemněte smetanou ke šlehání, prohřejte do doby, než se směs nezredukuje a nezhoustne. Podávejte v kombinaci s rýží.
O výrobci
TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.
Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřový váleček |