4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g tučného tvarohu
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 40 g březového či krystalového cukru

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Kornouty na zmrzlinu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Tvaroh, smetanu a cukr dejte do mixéru. Vanilkový lusk rozpulte a vydlabejte semínka, které přidejte k tvarohu a smetaně.
  • 2Vše rozmixujte.
  • 3Směs nalijte do zmrzlinovače a zapněte jej na cca 30 minut. Ihned po vytvoření zmrzliny zmrzlinovačem můžete podávat v mističce či v kornoutcích.
  • 4Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do nerezové misky a dejte ji do mrazáku. V průběhu mražení po cca 20 – 30 minutách směs vyndejte a promíchejte od krajů až ke středu. Poté misku zase vraťte do mrazáku. Tento postup opakujte, dokud nebude směs zmražená. Před podáváním nechte zmrzlinu lehce povolit.
Kateřina Jašková

Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

500 g tučného tvarohu

Plnotučný tvaroh měkký bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g smetany ke šlehání

Smetana ke šlehání (min. 31%) bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 vanilkový lusk

 

40 g březového či krystalového cukru

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

Kornouty na zmrzlinu