Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA POLÉVKU
- 3 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 140 g rajčatového protlaku dvakrát zahuštěného
- 700 g pasírovaných rajčat Rustica
- 800 g kuřecího či zeleninového vývaru
- Plechovku bílých fazolí Cannellini
- 200 g čerstvé smetany ke šlehání
- Hrst čerstvé bazalky
- ½ lžičky sušeného oregana
- Lžíci řepkového oleje
- 2 lžíce másla
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA SENDVIČ
- Plátek Miil Cheddar 51% plátky
- 2 plátky chlebu
- 1 lžíce másla
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mrkev oloupejte a nakrájejte ji spolu s řapíkatým celerem na menší kousky. Rozpalte velký hrnec, jakmile je horký, přidejte máslo a olej. Do horkého oleje nasypte zeleniny a za občasného promíchání ji pečte dozlatova. Mezi tím nakrájejte cibuli nadrobno a česnek na plátky. Jakmile je zelenina opečená, přidejte do hrnce cibuli a dále zahřívejte, dokud cibule nezesklovatí, nakonec přisypte česnek a krátce opečte dozlatova.
- 2Přidejte rajčatový protlak, oregano, osolte, opepřete a za stálého míchání minutu zprudka zahřívejte. Do hrnce přilijte pasírovaná rajčata, vývar a vše společně promíchejte. Nechte na mírný stupeň vařit, dokud zelenina kompletně nezměkne, cca 20 až 30 minut. Následně přidejte scezené fazole a pár minut prohřejte, nakonec vmíchejte čerstvou bazalku a promixujte tyčovým či stolním mixérem dohladka. Zjemněte smetanou a případně dochuťte další solí a pepřem.
- 3Plátek chleba poklaďte cheddarem, přiklopte druhým plátkem a na rozpálené pánvi s máslem opečte z obou stran dozlatova, dokud se sýr nerozpustí.
- 4Polévku podávejte se sýrovým sendvičem, ozdobenou trochou smetany a lístky bazalky.
