Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA POLÉVKU

  • 3 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 140 g rajčatového protlaku dvakrát zahuštěného
  • 700 g pasírovaných rajčat Rustica
  • 800 g kuřecího či zeleninového vývaru
  • Plechovku bílých fazolí Cannellini
  • 200 g čerstvé smetany ke šlehání
  • Hrst čerstvé bazalky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • Lžíci řepkového oleje
  • 2 lžíce másla
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA SENDVIČ

  • Plátek Miil Cheddar 51% plátky
  • 2 plátky chlebu
  • 1 lžíce másla

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Mrkev oloupejte a nakrájejte ji spolu s řapíkatým celerem na menší kousky. Rozpalte velký hrnec, jakmile je horký, přidejte máslo a olej. Do horkého oleje nasypte zeleniny a za občasného promíchání ji pečte dozlatova. Mezi tím nakrájejte cibuli nadrobno a česnek na plátky. Jakmile je zelenina opečená, přidejte do hrnce cibuli a dále zahřívejte, dokud cibule nezesklovatí, nakonec přisypte česnek a krátce opečte dozlatova.
  • 2
    Přidejte rajčatový protlak, oregano, osolte, opepřete a za stálého míchání minutu zprudka zahřívejte. Do hrnce přilijte pasírovaná rajčata, vývar a vše společně promíchejte. Nechte na mírný stupeň vařit, dokud zelenina kompletně nezměkne, cca 20 až 30 minut. Následně přidejte scezené fazole a pár minut prohřejte, nakonec vmíchejte čerstvou bazalku a promixujte tyčovým či stolním mixérem dohladka. Zjemněte smetanou a případně dochuťte další solí a pepřem.
  • 3
    Plátek chleba poklaďte cheddarem, přiklopte druhým plátkem a na rozpálené pánvi s máslem opečte z obou stran dozlatova, dokud se sýr nerozpustí.
  • 4
    Polévku podávejte se sýrovým sendvičem, ozdobenou trochou smetany a lístky bazalky.
Rohlík vaří

SUROVINY NA POLÉVKU

SUROVINY NA SENDVIČ