Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g rajčátek na větvičce
  • 50 g drcených rajčat v plechovce
  • 50 g červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 svazek bazalky
  • 20 g parmazánu
  • špetka chilli
  • 2 krajíce Ciabatty
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 50 g mascarpone
  • 10 g cukru
  • 50 g másla

POSTUP

  • 1
    Rajčata rozpůlíme, lehce pocukrujeme dáme do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a společně s cibulí, česnekem a chilli pečeme při 160°C do zlatova, přibližně hodinu. Pokud by se nám šťáva vypékala, podlijeme malinko vodou nebo vývarem.
  • 2
    Upečenou zlatavou směs přendáme do mixéru a rozmixujeme na jemný krém. Malá rajčátka pokapeme olivovým olejem a zprudka opečeme na rozpálené pánvi do zlatova. Rozmixovanou polévku přendáme do talíře, přidáme opečená rajčátka, čerstvou bazalku, mascarpone, parmezán a na másle opečený plátek Ciabatty.
Rohlík vaří

SUROVINY