2 Porce
Majstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g rajčátek na větvičce
- 50 g drcených rajčat v plechovce
- 50 g červené cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 ml olivového oleje
- 1 svazek bazalky
- 20 g parmazánu
- špetka chilli
- 2 krajíce Ciabatty
- špetka soli
- špetka pepře
- 50 g mascarpone
- 10 g cukru
- 50 g másla
POSTUP
- 1Rajčata rozpůlíme, lehce pocukrujeme dáme do pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a společně s cibulí, česnekem a chilli pečeme při 160°C do zlatova, přibližně hodinu. Pokud by se nám šťáva vypékala, podlijeme malinko vodou nebo vývarem.
- 2Upečenou zlatavou směs přendáme do mixéru a rozmixujeme na jemný krém. Malá rajčátka pokapeme olivovým olejem a zprudka opečeme na rozpálené pánvi do zlatova. Rozmixovanou polévku přendáme do talíře, přidáme opečená rajčátka, čerstvou bazalku, mascarpone, parmezán a na másle opečený plátek Ciabatty.