Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

32 CAKES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

TĚSTO

  • 500 g hladké mouky a hladká mouka na podsypání těsta
  • 500 g polohrubé mouky
  • 350 ml vlažného mléka
  • 80 g čerstvého droždí
  • 200 g másla
  • 4 žloutky a 2 rozšlehaná vejce na potření
  • 200 g cukru krupice
  • 10 g vanilkového cukru
  • 12 g soli
  • nastrouhaná kůra ze 2 citronů

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 40 g cukru
  • 40 g vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • 20 g másla
  • špetka soli

POVIDLOVÁ NÁPLŇ

  • 400 g švestkových povidel
  • 50 g moučkového cukru
  • 25 g tuzemáku
  • špetka mletého badyánu

DROBENKA

  • 250 g másla
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g polohrubé mouky

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitním čajem.

Postup na těsto

  • 1
    Těsto zaděláme takzvaně na omládek: v míse robotu smícháme hladkou a polohrubou mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme do něj dvě třetiny mléka a rozdrobíme droždí. Ze stran do něj po troškách vmícháváme mouku, dokud nevznikne těstíčko husté asi jako na lívance. Povrch zaprášíme hladkou moukou a necháme na teplém místě 30 minut vzejít.
  • 2
    V rendlíku na nižším ohni rozpustíme máslo. Žloutky v misce prošleháme vidličkou. Do mísy s omládkem přidáme zbylé mléko, máslo, oba druhy cukru, sůl, žloutky a najemno nastrouhanou citronovou kůru.
  • 3
    V robotu na středních otáčkách během 10 minut vypracujeme hladké nelepivé těsto. Hotové těsto rozdělíme na 2 díly. Z nich na pomoučeném válu vypracujeme bochánky, přikryjeme je čistou utěrkou, aby neoschly, a necháme je zrát 45 minut.
  • 4
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plechy vyložíme pečicím papírem.
  • 5
    Každý bochánek rozválíme válečkem na obdélníky silné 4 mm a ty rádýlkem nebo nožem rozdělíme na 16 dílů. Doprostřed každého dílu naneseme náplň (buď tvarohovou, nebo povidlovou), do těsta ji zabalíme, vytvarujeme kuličku a položíme ji spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Necháme 30–40 minut kynout. Poté koláče potřeme rozšlehanými vejci.
  • 6
    Cukrářský sáček s ostrou špičkou naplníme druhou náplní, než kterou jsme dali dovnitř koláče, koláč svrchu prorazíme a náplň vtlačíme dovnitř. Posypeme drobenkou, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova.

Postup na tvarohovou náplň

  • 1
    Tvaroh utřeme s cukrem dohladka, přidáme žloutky a máslo a promícháme. Přidáme špetku soli, promícháme a vložíme do cukrářského sáčku.

Postup na povidlovou náplň

  • 1
    Povidla rozmícháme s ostatními přísadami a vložíme do cukrářského sáčku.

Postup na drobenku

  • 1
    Všechny suroviny rukama zpracujeme do sypké drobenky.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

TĚSTO

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

POVIDLOVÁ NÁPLŇ

DROBENKA

SNOUBENÍ POKRMU S ČAJEM