Skip navigation
  • Dear customers, today our couriers are already spending the holiday evening with their loved ones. However, you can continue placing orders, and we will deliver your purchases on December 26th. We wish you a wonderful holiday season.

4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g jahod
  • 8 žloutků
  • 200 g moučkového cukru a 5 lžiček na posypání
  • 4 lžičky vína Marsala
  • 400 ml bílého aromatického vína typu Moscato

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Jahody očistíme, nakrájíme na osminky, zasypeme 5 lžičkami cukru a promícháme.
  • 2
    Do rendlíku nalijeme vodu a posadíme na něj porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou mísu. Vody musí být tolik, aby se miska vody nedotýkala. Dáme vařit. Jakmile se voda v rendlíku vaří, do misky vlijeme žloutky a víno, přidáme 200 g cukru a vyšleháme je metličkou do pěny. Ke konci šlehání přidáme Marsalu.
  • 3
    Misku s vyšlehanou pěnou sejmeme z rendlíku a pěnu ještě krátce prošleháme.
  • 4
    Do talíře položíme kulaté tvořítko a naplníme ho částí proslazených jahod. Okolo nalijeme sabayon. Tvořítko odstraníme a sabayon na povrchu lehce „zapečeme“ cukrářskou pistolí.
Tip
Na závěr přípravy případně využijete cukrářskou pistoli. Sabayon ale není nutné zapékat. Záleží na vaší kreativitě.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH COFFEE