Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

5 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR FONDANT

  • 100 g másla a máslo na vymazání formiček
  • 250 g hořké čokolády
  • 4 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 30 g hladké mouky 
  • cukr na vysypání formiček a na ozdobu
  • lístky máty ozdobu

INGREDIENTS FOR SOUR CHERRY SAUCE

  • 2 lžíce višňovice
  • 50 g cukru krupice
  • 20 g vanilkového cukru
  • 20 g solamylu
  • 300 g mražených višní

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tento dezert skvěle doplníte čokoládovým nebo oříškovým portským.

INSTRUCTIONS FOR FONDANT

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 195 °C.
  • 2
    Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem.
  • 3
    Máslo s čokoládou necháme rozpustit ve vodní lázni. Promícháme a necháme částečně zchladnout.
  • 4
    V míse robotu promícháme vejce, cukr krupici a mouku. Pomalu při menších otáčkách přimícháme čokoládovou směs. Nešleháme dlouho, těsto by zesvětlalo.
  • 5
    Těsto vlijeme do připravených formiček, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 10 minut. Střed upečených báboviček musí zůstat tekutý. Okraje formiček opatrně odřízneme nožem a fondán vyklopíme na talíř.
  • 6
    Přidáme višňovou omáčku, lehce zasypeme moučkovým cukrem a dozdobíme lístkem máty. Ihned podáváme.

INSTRUCTIONS FOR SOUR CHERRY SAUCE

  • 1
    Do rendlíku vlijeme 200 ml vody a višňovici a přidáme cukr. Začneme zahřívat a postupně přidáváme za stálého míchání metličkou solamyl tak, aby se nevytvořily hrudky. Přivedeme k varu a přisypeme mražené višně.
  • 2
    Necháme povařit na mírném ohni, dokud nejsou višně prohřáté. Poté je přecedíme a dáme stranou. Šťávu svaříme do husté konzistence, přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.
Tip
Na přípravu budete potřebovat 5 zapékacích misek  Ø 8 cm, výška 4,5 cm. Máte-li silikonové formy, není nutné je vymazávat máslem a vysypávat cukrem. Čím kvalitnější čokoládu použijete, tím lepší bude výsledná chuť dezertu.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR FONDANT

INGREDIENTS FOR SOUR CHERRY SAUCE

PAIRING DISHES WITH WINE