Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

30-35 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 250 ml smetany, min. 31%
  • 120 g cukru krupice
  • 60 g másla
  • 60 g polohrubé mouky
  • 150 g tmavé čokolády na potření
  • 83 g rozinek
  • 83 g vlašských ořechů
  • 83 g kandovaného ovoce

You also need

  • pečicí papír

Instructions

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 150 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    V rendlíku na středním ohni smícháme smetanu, cukr a máslo a necháme přijít k varu. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme oheň na polovinu, přisypeme mouku a stále mícháme, dokud se vše nespojí v hladké těsto a na dně kastrolu se nezačne tvořit bílá vrstva nápeku. Těsto se ovšem nesmí připalovat.
  • 3
    Těsto vložíme do mísy robotu a mícháme do vychladnutí. Do vychladlého těsta vmícháme směs rozinek, ořechů a kandovaného ovoce.
  • 4
    Lžičkou vykrajujeme z těsta jednotlivé kousky a pokládáme je na plech, kde je zlehka zmáčkneme. Na plech je pokládáme v dostatečných rozestupech, při pečení se směs rozteče.
  • 5
    Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15–20 minut do světle hnědé barvy.
  • 6
    pečené marokánky necháme vychladnout a poté je na rovné straně potíráme rozehřátou čokoládou.
     
     
Tip
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. V rendlíku nechte vařit trochu vody. Jakmile se voda začne vařit, stáhněte teplotu pod polovinu a postavte na rendlík mísu tak, aby se nedotýkala vodní hladiny. Vložte do mísy čokoládu a míchejte. Čokoláda se tak hladce rozpustí a nepřipálí se. K přípravě budete potřebovat kuchyňský robot s nástavcem typu K.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

You also need