-21 %

Seeburger BIO Kysané zelí

500 g
BIO
Akce do 31. 5.
 32,90 Kč 
41,90 Kč65,80 Kč/kg
Země původu: Rakousko,

Kysané zelí v BIO kvalitě, pasterováno.

Kysané zelí je jemně nakrájené hlávkové zelí, které bylo zkvašeno za pomoci bakterií mléčného kvašení. Má charakteristickou kyselou chuť způsobenou kyselinou mléčnou, která vznikla kvašením cukrů obsažených v nakrájeném zelí. 

Použití

Zelí je tradiční přílohou k pečenému masu vepřovému a drůbeži. Najdeme i řadu dalších receptů na hlavní jídla, ve kterých se kysané zelí uplatní.

Tip! Připravte si s námi zapečené zelí s nudlemi.

Nudle uvaříme, uzená krůtí prsa nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme na rozehřátém másle, přidáme nakrájené kysané zelí a podusíme. Oloupaná a nakrájená rajčata opatrně vmícháme do zelí. Podle chuti osolíme i opepříme. Zelí, nudle, krůtí maso i sýr střídavě naplníme do lehce vymazané zapékací mísy. Majoránku smícháme se smetanou a nalejeme na nákyp. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Zapečené kysané zelí podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky. 

Přejeme dobrou chuť.

O výrobci

Předchůdce dnešního efka bylo zemědělské družstvo založené v Eferdingu roku 1941. V roce 1950 je poprvé konzervováno přirozenými prostředky čerstvé ovoce a zelenina a na trh přicházejí legendární výrobky efko. Výrobní postupy jsou neustále zdokonalovány. Nové, ještě rafinovanější recepty, si získávají oblibu. Od roku 1983 efko vyrábí také jemné majonézové saláty. V roce 1992 je v Čechách založena společnost efko s.r.o. a v roce 1997 začala společnost budovat zcela nový moderně vybavený závod ve Veselí nad Lužnicí. Dnes se potravinářský koncern efko zaměřuje na zpracování a úpravu 70ti druhů ovoce a zeleniny v objemu více než 85.000 tun suroviny ročně, a je tak velmi důležitým výrobcem nakládané zeleniny v Evropě.

 Skladování

Uchovávejte při teplotě 0–30 °C. Po otevření uložte v chladničce a spotřebujte do 3 dnů.

Výrobce

efko Frischfrucht & Delikatessen GmbH
Hinzenbach 38 
A-4070 Eferding 
Rakousko