
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Kysané zelí v BIO kvalitě, pasterováno.
Kysané zelí je jemně nakrájené hlávkové zelí, které bylo zkvašeno za pomoci bakterií mléčného kvašení. Má charakteristickou kyselou chuť způsobenou kyselinou mléčnou, která vznikla kvašením cukrů obsažených v nakrájeném zelí.
Použití
Zelí je tradiční přílohou k pečenému masu vepřovému a drůbeži. Najdeme i řadu dalších receptů na hlavní jídla, ve kterých se kysané zelí uplatní.
Tip! Připravte si s námi zapečené zelí s nudlemi.
Nudle uvaříme, uzená krůtí prsa nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme. Cibulky nakrájíme na tenká kolečka a orestujeme na rozehřátém másle, přidáme nakrájené kysané zelí a podusíme. Oloupaná a nakrájená rajčata opatrně vmícháme do zelí. Podle chuti osolíme i opepříme. Zelí, nudle, krůtí maso i sýr střídavě naplníme do lehce vymazané zapékací mísy. Majoránku smícháme se smetanou a nalejeme na nákyp. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Zapečené kysané zelí podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.
Přejeme dobrou chuť.
O výrobci
Předchůdce dnešního efka bylo zemědělské družstvo založené v Eferdingu roku 1941. V roce 1950 je poprvé konzervováno přirozenými prostředky čerstvé ovoce a zelenina a na trh přicházejí legendární výrobky efko. Výrobní postupy jsou neustále zdokonalovány. Nové, ještě rafinovanější recepty, si získávají oblibu. Od roku 1983 efko vyrábí také jemné majonézové saláty. V roce 1992 je v Čechách založena společnost efko s.r.o. a v roce 1997 začala společnost budovat zcela nový moderně vybavený závod ve Veselí nad Lužnicí. Dnes se potravinářský koncern efko zaměřuje na zpracování a úpravu 70ti druhů ovoce a zeleniny v objemu více než 85.000 tun suroviny ročně, a je tak velmi důležitým výrobcem nakládané zeleniny v Evropě.
Skladování
Uchovávejte při teplotě 0–30 °C. Po otevření uložte v chladničce a spotřebujte do 3 dnů.
Výrobce
efko Frischfrucht & Delikatessen GmbH
Hinzenbach 38
A-4070 Eferding
Rakousko