Doprava

Košík

Naše maso

Naše maso Lovecký salám (šiška)

cca 350 g

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 9 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 298,00 Kč 849,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

50+ zákazníků pravidelně nakupuje

Kategorie:
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Lovecký salám prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštického černostrakatého prasete.Lovecký salám patří k nejznámějším českým trvanlivým salámům a v Amase ho vyrábí podle původní československé receptury. Hovězí a vepřové maso se smíchá se solí, pepřem, hřebíčkem, česnekem a cukrem. Hřebíček se postará o specifickou chuť a trocha cukru pomůže nastartovat přirozenou fermentaci. Směs se semele v mlýnku přes desku s otvory 5 mm, poté se přes hranatou narážecí trubici naráží do hovězích tenkých střev a na dva dny se zatíží. Pak už se salám pověsí do udírny, nechá se dva dny fermentovat a zaudit studeným kouřem a nakonec se ještě pět týdnů pozvolna suší.

Balení obsahuje 1 šišku salámu (cca 430 g).

Lovecký salám

Lovecký salám je specialita s typickým plochým tvarem, který usnadňuje sušení. Na našem území se vyráběl už na začátku 20. století, a to zejména v zimním období. V Německu a Francii jsou podobné ploché salámy a klobásy známy i z dřívějších dob. Zdokonalené chlazení a lepší vybavení uzenářských dílen později umožnilo vyrábět lovecký salám po celý rok, a tak se ze salámu, který býval k dostání jen na velikonočních a vánočních trzích, stal společník i v létě – což oceňovali hlavně turisté. Narážel se do přírodních hovězích střev, která později vystřídala ta klihovková. Ta se ze salámu sice lépe loupou, ale přírodní hovězí střeva, která používáme my, lépe startují fermentaci, a navíc dávají salámu hezký „řemeslný“ tvar.

Použití

Lovecký salám si pověste ve špajzu. Bude tak stále natemperovaný na „pokojovou“ teplotu a připravený být vám společníkem na chlebu s máslem, k pivu nebo vínu, anebo v deset večer jako druhá večeře. Při troše trpělivosti se ho naučíte loupat – anebo ho tak jako řezníci jezte i se střívkem, podobně jako jitrnici. Když salám nakrájíte na slabé plátky, „obalu“ si ani nevšimnete. A v létě si „lovečák“ přibalte do batohu, až vyrazíte na výlet. Díky plochému tvaru vás nebude tlačit do zad. 

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 9 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 6 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso
Vepřové sádlo
Hovězí maso
Dusitanová solící směs
Černý pepř
Hřebíček
Čerstvý český česnek
Cukr
E250 - Dusitan sodný

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota2239 kJ/541 kCal
Tuky49.7 g
z toho nasycené mastné kyseliny14 g
Sacharidy1.9 g
z toho cukry0.8 g
Bílkoviny21.6 g
Sůl3.5 g
Vláknina g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.