Naše maso
Naše maso Lovecký salám (šiška)
cca 350 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 9 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Lovecký salám prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštického černostrakatého prasete.Lovecký salám patří k nejznámějším českým trvanlivým salámům a v Amase ho vyrábí podle původní československé receptury. Hovězí a vepřové maso se smíchá se solí, pepřem, hřebíčkem, česnekem a cukrem. Hřebíček se postará o specifickou chuť a trocha cukru pomůže nastartovat přirozenou fermentaci. Směs se semele v mlýnku přes desku s otvory 5 mm, poté se přes hranatou narážecí trubici naráží do hovězích tenkých střev a na dva dny se zatíží. Pak už se salám pověsí do udírny, nechá se dva dny fermentovat a zaudit studeným kouřem a nakonec se ještě pět týdnů pozvolna suší.
Balení obsahuje 1 šišku salámu (cca 430 g).
Lovecký salám
Lovecký salám je specialita s typickým plochým tvarem, který usnadňuje sušení. Na našem území se vyráběl už na začátku 20. století, a to zejména v zimním období. V Německu a Francii jsou podobné ploché salámy a klobásy známy i z dřívějších dob. Zdokonalené chlazení a lepší vybavení uzenářských dílen později umožnilo vyrábět lovecký salám po celý rok, a tak se ze salámu, který býval k dostání jen na velikonočních a vánočních trzích, stal společník i v létě – což oceňovali hlavně turisté. Narážel se do přírodních hovězích střev, která později vystřídala ta klihovková. Ta se ze salámu sice lépe loupou, ale přírodní hovězí střeva, která používáme my, lépe startují fermentaci, a navíc dávají salámu hezký „řemeslný“ tvar.
Použití
Lovecký salám si pověste ve špajzu. Bude tak stále natemperovaný na „pokojovou“ teplotu a připravený být vám společníkem na chlebu s máslem, k pivu nebo vínu, anebo v deset večer jako druhá večeře. Při troše trpělivosti se ho naučíte loupat – anebo ho tak jako řezníci jezte i se střívkem, podobně jako jitrnici. Když salám nakrájíte na slabé plátky, „obalu“ si ani nevšimnete. A v létě si „lovečák“ přibalte do batohu, až vyrazíte na výlet. Díky plochému tvaru vás nebude tlačit do zad.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso |
Vepřové sádlo |
Hovězí maso |
Dusitanová solící směs |
Černý pepř |
Hřebíček |
Čerstvý český česnek |
Cukr |
E250 - Dusitan sodný |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 2239 kJ/541 kCal |
Tuky | 49.7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 14 g |
Sacharidy | 1.9 g |
z toho cukry | 0.8 g |
Bílkoviny | 21.6 g |
Sůl | 3.5 g |
Vláknina | g |