• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g bílé quinoy
  • 60 g oloupané červené cibule
  • 400 g rajčat
  • 250 g salátové okurky
  • 100 ml olivového oleje
  • 60 ml citronové šťávy
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 2 zralá avokáda
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce nahrubo nakrájeného koriandru
  • 2 lžíce najemno nakrájené máty
  • 4 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Quinou důkladně propláchneme teplou vodou. 600 ml vody osolíme 1 lžičkou soli, přivedeme k varu a quinou do ní nasypeme. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a vaříme 15 minut. Hotovou quinou vsypeme do mísy a necháme vychladnout.
  • 2Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rajčata a okurky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Avokáda rozkrojíme, odstraníme pecku, pomocí lžíce vyndáme dužninu a nakrájíme ji na kostky o hraně 2 cm.
  • 3V míse smícháme rajčata, okurky a červenou cibuli. Přidáme olivový olej, citronovou šťávu a vinný ocet a promícháme. Přidáme avokádo, česnek, bylinky a vychladlou quinou. Promícháme a dle chuti osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

250 g bílé quinoy
60 g oloupané červené cibule
400 g rajčat
 
250 g salátové okurky
 
100 ml olivového oleje
 
60 ml citronové šťávy
 
2 oloupané stroužky česneku
 
2 zralá avokáda
 
1 lžíce červeného vinného octa
 
4 lžíce nahrubo nakrájeného koriandru
 
2 lžíce najemno nakrájené máty
 
4 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
 
pepř
 
sůl