Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g ovesných vloček
  • 50 g lískových ořechů
  • 25 g strouhaného kokosu
  • 8 lžic agáve sirupu
  • 75 ml kokosového oleje
  • 3 lžic holandského kakaa
  • 4 ks řapíku rebarbory
  • 30 g mrazem sušeného ovoce (např. jahoda, malina, mango)
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 4 lžic třtinového cukru
  • Čerstvá meduňka na ozdobu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. V misce si smícháme ovesné vločky, lehce nadrcené lískové ořechy, strouhaný kokos a kakao. Kokosový olej rozehřejeme, aby byl tekutý, smícháme s 4 lžícemi agáve sirupu a vlijeme do misky. Důkladně vše společně promícháme. Rozvrstvíme na plech, vyložený pečícím papírem.
  • 2
    Rebarboru očistíme a oloupeme tužší slupku a vlákna. Nakrájíme na 5 cm špalíky. Posypeme cukrem a přidáme na kraj plechu ke granole. Společně pečeme 60 minut. Granolu v průběhu promícháme.
  • 3
    Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s tvarohem a 4 lžícemi agáve sirupu.
  • 4
    Jakmile bude granola a rebarbora upečené, necháme vychladnout. Do granoly nakonec přimícháme mrazem sušené ovoce. Skleničky vrstvíme granola - směs zakysané smetany - rebarbora. Ozdobíme mrazem sušeným ovocem a meduňkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE