Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g ovesných vloček
- 50 g lískových ořechů
- 25 g strouhaného kokosu
- 8 lžic agáve sirupu
- 75 ml kokosového oleje
- 3 lžic holandského kakaa
- 4 ks řapíku rebarbory
- 30 g mrazem sušeného ovoce (např. jahoda, malina, mango)
- 200 g zakysané smetany
- 250 g polotučného tvarohu
- 4 lžic třtinového cukru
- Čerstvá meduňka na ozdobu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. V misce si smícháme ovesné vločky, lehce nadrcené lískové ořechy, strouhaný kokos a kakao. Kokosový olej rozehřejeme, aby byl tekutý, smícháme s 4 lžícemi agáve sirupu a vlijeme do misky. Důkladně vše společně promícháme. Rozvrstvíme na plech, vyložený pečícím papírem.
- 2Rebarboru očistíme a oloupeme tužší slupku a vlákna. Nakrájíme na 5 cm špalíky. Posypeme cukrem a přidáme na kraj plechu ke granole. Společně pečeme 60 minut. Granolu v průběhu promícháme.
- 3Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s tvarohem a 4 lžícemi agáve sirupu.
- 4Jakmile bude granola a rebarbora upečené, necháme vychladnout. Do granoly nakonec přimícháme mrazem sušené ovoce. Skleničky vrstvíme granola - směs zakysané smetany - rebarbora. Ozdobíme mrazem sušeným ovocem a meduňkou.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.