Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 Porce
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 600 g syrových brambor
  • 2 střední žluté cibule
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 g eidamu
  • 4 vejce

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Brambory a cibuli oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky.
  • 2
    Vezměte si větší pánev o průměru cca 25 cm a na středním plameni v ní rozpalte 100 ml slunečnicového oleje. Následně do pánve vložte plátky brambor a cibule a opékejte je 2⁠–⁠3 minuty na středním plameni.
  • 3
    Plamen snižte na mírný až střední stupeň a brambory s cibulí za stálého míchání opékejte dalších 13⁠–⁠15 minut, dokud každý kousek nebude zlatavý.
  • 4
    Opečené brambory s cibulí přesuňte do větší mísy a nechte alespoň 15 minut chladnout. Pánev mezitím nechte stát na plotně bez ohřevu.
  • 5
    Během chladnutí brambor a cibule si připravte vaječnou směs: Eidam nastrouhejte najemno, dejte ho do menší misky, přidejte vejce, sůl a pepř a vše vyšlehejte vidličkou.
  • 6
    Jakmile brambory s cibulí vychladnou, přilijte k nim připravenou vaječnou směs a promíchejte.
  • 7
    Pánev, ve které jste předtím opékali brambory s cibulí, nasucho rozpalte na středním plameni. Následně do ní vložte bramborovou směs z mísy, ihned ztlumte plamen na mírný stupeň a pomocí vařečky směs urovnejte do rovnoměrně silné vrstvy. Poté ji nechte opékat 7⁠–⁠8 minut, dokud spodní strana nebude zlatavá.
  • 8
    Po uvedené době placku v pánvi obraťte ⁠–⁠ doporučujeme následující způsob: Pánev odstavte z plotny, přikryjte pokličkou a rychlým pohybem pánev obraťte vzhůru nohama, aby placka skončila na pokličce. Z pokličky pak placku přesuňte zpět do pánve neopečenou stranou dolů a opékejte další 3⁠–⁠4 minuty na mírném plameni.
  • 9
    Hotovou tortillu rozkrájejte na 4 porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience