Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 600 g syrových brambor
- 2 střední žluté cibule
- 100 ml slunečnicového oleje
- 100 g eidamu
- 4 vejce
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Brambory a cibuli oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky.
- 2Vezměte si větší pánev o průměru cca 25 cm a na středním plameni v ní rozpalte 100 ml slunečnicového oleje. Následně do pánve vložte plátky brambor a cibule a opékejte je 2–3 minuty na středním plameni.
- 3Plamen snižte na mírný až střední stupeň a brambory s cibulí za stálého míchání opékejte dalších 13–15 minut, dokud každý kousek nebude zlatavý.
- 4Opečené brambory s cibulí přesuňte do větší mísy a nechte alespoň 15 minut chladnout. Pánev mezitím nechte stát na plotně bez ohřevu.
- 5Během chladnutí brambor a cibule si připravte vaječnou směs: Eidam nastrouhejte najemno, dejte ho do menší misky, přidejte vejce, sůl a pepř a vše vyšlehejte vidličkou.
- 6Jakmile brambory s cibulí vychladnou, přilijte k nim připravenou vaječnou směs a promíchejte.
- 7Pánev, ve které jste předtím opékali brambory s cibulí, nasucho rozpalte na středním plameni. Následně do ní vložte bramborovou směs z mísy, ihned ztlumte plamen na mírný stupeň a pomocí vařečky směs urovnejte do rovnoměrně silné vrstvy. Poté ji nechte opékat 7–8 minut, dokud spodní strana nebude zlatavá.
- 8Po uvedené době placku v pánvi obraťte – doporučujeme následující způsob: Pánev odstavte z plotny, přikryjte pokličkou a rychlým pohybem pánev obraťte vzhůru nohama, aby placka skončila na pokličce. Z pokličky pak placku přesuňte zpět do pánve neopečenou stranou dolů a opékejte další 3–4 minuty na mírném plameni.
- 9Hotovou tortillu rozkrájejte na 4 porce a podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.