Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g cherry rajčat
- 2 červené papriky
- Palička česneku
- Červená cibule
- Hrst bazalky
- 40 g sušených rajčat
- 15 g olivového oleje
- 120 g ricotty
- 400 g špaget
- Parmezán k podávání
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 180 °C a na pekáček přidejte rozpůlené papriky zbavené semínek, přidejte cherry rajčata a na velké kusy nakrájenou cibuli. Odkrojte vršek paličky česneku a umístěte ho mezi rajčata. Vše zakápněte olejem, osolte, opepřete a vložte do rozpálené trouby na 40 minut. Papriky, rajčata i česnek by měly během pečení zcela změknout.
- 2Velký hrnec naplňte vodou, řádně osolte a dejte vařit. Do vroucí vody přidejte špagety a uvařte al dente. Upečenou zeleninu nechte mírně vychladnout, následně zmáčkněte paličku česneku, abyste vymáčkli jednotlivé stroužky, pokud je stále moc horký, pomozte si papírovými utěrkami.
- 3Vše rozmixujte společně se sušenými rajčata, bazalkou a ricottou do hladké omáčky. Uvařené těstoviny smíchejte s hotovou omáčkou, pokud je až příliš hustá, přidejte trochu těstovinové vody. Přendejte na talíře, posypte najemno nastrouhaným parmazánem a trochou nasekané bazalky. Dobrou chuť!
