Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 kg vepřových kostí
  • 1 cibule, rozpůlená
  • 6 stroužků česneku
  • 5 cm kousek zázvoru, nakrájený
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 500 ml vepřového vývaru
  • 500 ml dashi
  • 3 lžíce miso pasty
  • 2 lžíce sójové omáčky

OBLOHA

  • 300 g plátků vepřového bůčku (pomalu pečený nebo dušený)
  • 4 marinovaná vařená vejce (ajitsuke tamago)
  • 4 plátky sušené řasy nori
  • 2 jarní cibulky, jemně nasekané
  • Ramenové nudle (pšeničné, 4 porce)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Ve velkém hrnci zalijte vepřové kosti vodou a přiveďte k varu. Seberte pěnu, která se tvoří na povrchu. Poté vodu vylijte a kosti opláchněte.
  • 2
    Naplňte hrnec čerstvou vodou a přidejte kuřecí vývar, vepřový vývar, cibuli, česnek a zázvor. Vařte odkryté na mírném ohni 4–5 hodin, aby se vytvořila bohatá chuť.
  • 3
    V poslední hodině vaření přidejte dashi. Pravidelně sbírejte pěnu.
  • 4
    Vývar sceďte. V čistém hrnci do vývaru zašlehejte miso pastu a sójovou omáčku. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby.
  • 5
    Zatímco se vývar vaří, připravte marinovaná vejce (v nálevu ze sójové omáčky, mirinu, saké a vody) a maso (pomalu pečené nebo dušené v sójové omáčce a mirinu).
  • 6
    Uvařte ramenové nudle podle pokynů na obalu.
  • 7
    Do každé misky dejte: nudle → vývar → plátky masa → vejce → jarní cibulku → nori. Podávejte horké.
Tip
Čím déle vývar vaříte, tím bude chutnější. Pro ještě výraznější chuť začněte vařit vývar den předem a nechte ho přes noc vychladnout, abyste mohli snadno odstranit přebytečný tuk.
Rohlík vaří

SUROVINY

OBLOHA