Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 kg vepřových kostí
- 1 cibule, rozpůlená
- 6 stroužků česneku
- 5 cm kousek zázvoru, nakrájený
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 500 ml vepřového vývaru
- 500 ml dashi
- 3 lžíce miso pasty
- 2 lžíce sójové omáčky
OBLOHA
- 300 g plátků vepřového bůčku (pomalu pečený nebo dušený)
- 4 marinovaná vařená vejce (ajitsuke tamago)
- 4 plátky sušené řasy nori
- 2 jarní cibulky, jemně nasekané
- Ramenové nudle (pšeničné, 4 porce)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve velkém hrnci zalijte vepřové kosti vodou a přiveďte k varu. Seberte pěnu, která se tvoří na povrchu. Poté vodu vylijte a kosti opláchněte.
- 2Naplňte hrnec čerstvou vodou a přidejte kuřecí vývar, vepřový vývar, cibuli, česnek a zázvor. Vařte odkryté na mírném ohni 4–5 hodin, aby se vytvořila bohatá chuť.
- 3V poslední hodině vaření přidejte dashi. Pravidelně sbírejte pěnu.
- 4Vývar sceďte. V čistém hrnci do vývaru zašlehejte miso pastu a sójovou omáčku. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby.
- 5Zatímco se vývar vaří, připravte marinovaná vejce (v nálevu ze sójové omáčky, mirinu, saké a vody) a maso (pomalu pečené nebo dušené v sójové omáčce a mirinu).
- 6Uvařte ramenové nudle podle pokynů na obalu.
- 7Do každé misky dejte: nudle → vývar → plátky masa → vejce → jarní cibulku → nori. Podávejte horké.
Tip
Čím déle vývar vaříte, tím bude chutnější. Pro ještě výraznější chuť začněte vařit vývar den předem a nechte ho přes noc vychladnout, abyste mohli snadno odstranit přebytečný tuk.
