Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4 Portions
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g fenyklu
  • 1 sladké jablko
  • 2 pomeranče
  • 2 lžíce najemno nakrájené máty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 hrsti rukoly
  • šťáva z 1 citronu
  • ½ lžičky cukru krupice
  • sůl
  • pepř

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Z fenyklů odkrojíme vršky, bulvy podélně rozkrojíme, vyřízneme z nich tuhý střed a pak je nakrájíme na jemné plátky silné cca 1–2 mm. Vložíme je na 10 minut do mísy s ledovou vodou, budou pak křupavější. Poté je vyndáme a necháme v cedníku okapat.
  • 2
    Z jablka vykrojíme jádřinec a dužninu nakrájíme na jemné plátky.
  • 3
    Pomeranče oloupeme a vykrojíme z nich jednotlivé dílky. Ze zbylé dužniny vymačkáme do misky šťávu.
  • 4
    V míse smícháme všechny suroviny a promícháme. Dochutíme špetkou soli a čerstvě mletým pepřem a promícháme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE