• Velice se omlouváme, ale kvůli výpadku našich systémů z dnešního rána může docházet ke zpoždění v doručení vašich nákupů. Usilovně pracujeme na odstranění problému. 

    Zobrazit více
  • Milí zákazníci, dnes se koná L´etape Tour de France a je možné, že se opozdí doručení dnešních objednávek z důvodu uzavírek na trase. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení.

Parmareggio Parmigiano Reggiano parmezán 12 měsíců

150 g
Prémiová kvalita
 139,90 Kč 932,67 Kč/kg
Cena pro Premium: 118,90 Kč
Země původu: Itálie,

Italský sýr Parmigiano-Reggiano s charakteristickou intenzivní chutí, která zraje dlouhých 12 měsíců.

Parmigiano je sýr původem z Itálie, který je vyráběný z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Je charakteristický svou nasládlou chutí a vůní s tóny bylin a ovoce, která je s pokračujícím zráním výraznější. Kůrka je hladká a má světle slámovou barvu a uvnitř zrnitou strukturu, která je drobivá.

Sýr je 100% přírodní a neobsahuje žádné konzervanty. Při výrobě se nechává zrát na kvalitních dřevěných policích. Během prvních dnů zrání se 15–20 dnů namáčí do solného roztoku. Dřevěné police a solný roztok zajistí, že sýr získá na své charakteristické chuti a vůni.

Použití

Parmezán se používá převážně do těstovin nebo např. do risotta, ale co takhle zkusit něco nového? Je to velice výrazný sýr, proto je skvělý v kombinaci s nečím méně výrazným.

Tip! Sýrové tyčinky:

Předehřejte troubu na 220 °C. Listové těsto potřete vejcem a posypejte sýrem Parmareggio Parmigiano Reggiano. Z těsta vykrájejte proužky široké cca centimetr. Každý šestkrát až osmkrát zakruťte a položte na plech s pečicím papírem. Dejte pozor, aby se tyčinky nedotýkaly, jelikož se při pečení trochu nafouknou. Pečte, dokud nejsou dozlatova vypečené a křupavé (cca 10–15 minut). Před podáváním nechte vychladnout.

O výrobci

Společnost Caseifici Granterre S.p.A. navazuje na společnost Parmareggio, která vznikla již v roce 1983 v Montecavolo di Quattro Castella. Zaměřuje na výrobu másla a delikátních sýrů. Popularita těchto výborných produktů neustále roste, proto se v posledních letech stala tato společnost světovým lídrem ve výrobě a v prodeji Parmigiano Reggiano. 

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě od 4–8 °C. Po otevření skladujte v lednici nejlépe ve skleněné nebo plastové nádobě či zabalené ve folii odděleně od ostatních potravin. Spotřebujte do 10 dnů od otevření.

Výrobce

Caseifici Granterre S.p.A. 
Via Polonia 30/33
411 22 Modena
Itálie

 

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 86 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 30 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.