Parmareggio

Parmareggio Parmigiano Reggiano EXTRA parmezán 30 měsíců

150 g
Prémiová kvalita
155,70 Kč 1 038,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

50+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Itálie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Italský sýr Parmigiano-Reggiano s charakteristickou intenzivní chutí, která zraje dlouhých 30 měsíců.

Parmigiano je sýr původem z Itálie, který je vyráběný z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Je charakteristický svou nasládlou chutí a vůní s tóny bylin a ovoce, která je s pokračujícím zráním výraznější. Kůrka je hladká a má žlutou barvu a uvnitř zrnitou strukturu, která je drobivá.

Sýr je 100% přírodní a neobsahuje žádné konzervanty. Při výrobě se nechává zrát na kvalitních dřevěných policích. Během prvních dnů zrání se 15–20 dnů namáčí do solného roztoku. Dřevěné police a solný roztok zajistí, že sýr získá na své charakteristické chuti a vůni. Od roku 1996 sýr nese registrovanou značku chráněného označení původu (v Itálii označovanou jako DOP = Denominazione d Origine Protetta).

Použití

Parmigiano-Reggiano se používá převážně na těstoviny, ale co takhle zkusit něco nového? Parmigiano-Reggiano má velice intenzivní chuť, proto je skvělý v kombinaci s nečím méně výrazným. Křupavé bramborové lupínky jsou ideálním pohoštěním např. pro vaši návštěvu, ale i jen tak na chuť. 

Tip! Pečené brambory s parmezánem:

Omyté a oloupané brambory nakrájejte na plátky, propláchněte studenou vodou, osušte v papírové utěrce a rozložte na plech vyložený papírem na pečení. Plátky pokapete olejem, posypejte parmazánem a přidejte lístky tymiánu. Lupínky pečte v troubě při 160 °C cca 40 minut.

O výrobci

Společnost Caseifici Granterre S.p.A. navazuje na společnost Parmareggio, která vznikla již v roce 1983 v Montecavolo di Quattro Castella. Zaměřuje na výrobu másla a delikátních sýrů. Popularita těchto výborných produktů neustále roste, proto se v posledních letech stala tato společnost světovým lídrem ve výrobě a v prodeji Parmigiano Reggiano. 

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě od 4–8 °C. Po otevření skladujte v lednici nejlépe ve skleněné nebo plastové nádobě či zabalené ve folii odděleně od ostatních potravin. Spotřebujte do 10 dnů od otevření.

Výrobce

Caseifici Granterre S.p.A. 
Via Polonia 30/33
411 22 Modena
Itálie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 79 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 30 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Mléko98.39 %
Jedlá sůl1.6 %
Syřidlo živočišného původu
Tuk v sušině min.32 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1671 kJ/402 kCal
Tuky30 g
z toho nasycené mastné kyseliny20 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny32 g
Sůl1.6 g
Vláknina g

Alergeny

Mléko
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.