4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA DÝNI

  • 2 špagetové dýně
  • 200 g crème fraîche
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • Růžový pepř
  • Olivový olej
  • Sůl

SUROVINY NA PESTO

  • 140 g nakládaných sušených rajčat
  • 50 ml olivového oleje (8 lžic)
  • 40 g strouhaného parmezánu
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g piniových oříšků
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Nejlépe funkce gril. Dýně omyjeme a podélně přepůlíme. Semínka lžící vydlabeme. Vnitřní část potřeme olivovým olejem, osolíme, na každou polovinu dáme špetku muškátového oříšku, několik rozdrcených kuliček pepře a celou snítku rozmarýnu. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 45 - 50 minut dle velikosti dýní.
  • 2Mezitím si připravíme pesto. Všechny ingredience společně rozmixujeme dohladka. Několik oříšků můžeme nechat vcelku.
  • 3Zda máme dýni správně upečenou zjistíme tak, že vidličkou začneme opatrně po vláknech trhat a ta nám vytvoří vizuálně špagety. Odstraníme rozmarýn a vnitřek celý takto odtrháme. Na každou část dáme 50 g crème fraîche a dáme ještě na 5 minut do trouby. Poté opatrně promícháme, přidáme připravené pesto a podáváme.
Zuzana Nová

Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA DÝNI

2 špagetové dýně

Špagetová dýně bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g crème fraîche

Crème Fraîche bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

4 snítky rozmarýnu

 

1 lžička muškátového oříšku

 

Růžový pepř

 

Olivový olej

 

Sůl

 

SUROVINY NA PESTO

140 g nakládaných sušených rajčat

 

50 ml olivového oleje (8 lžic)

 

40 g strouhaného parmezánu

 

1 stroužek česneku

 

50 g piniových oříšků