Parmareggio BIO Parmigiano Reggiano DOP parmezán

150 g
Prémiová kvalitaBIO
169,90 Kč 1 132,67 Kč/kg
Země původu: Itálie,

Přírodní, extra tvrdý sýr Parmigiano-Reggiano s charakteristickou intenzivní chutí v BIO kvalitě.

Parmigiano je sýr původem z Itálie, který je vyráběný z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Je charakteristický svou nasládlou chutí a vůní s tóny bylin a ovoce, která je s pokračujícím zráním výraznější. Kůrka je hladká a má žlutou barvu a uvnitř zrnitou strukturu, která je drobivá.

Sýr je 100% přírodní a neobsahuje žádné konzervanty. Při výrobě se nechává zrát na kvalitních dřevěných policích. Během prvních dnů zrání se 15–20 dnů namáčí do solného roztoku. Dřevěné police a solný roztok zajistí, že sýr získá na své charakteristické chuti a vůni. Od roku 1996 sýr nese registrovanou značku chráněného označení původu (v Itálii označovanou jako DOP = Denominazione d Origine Protetta).

Použití

Parmareggio Parmigiano Reggiano Bio DOP parmezán se používá převážně na těstoviny nebo např. na risotto, ale co takhle zkusit něco nového? Je to velice výrazný sýr, proto je skvělý v kombinaci s něčím méně výrazným. 

Tip! Připravte si rychlé špagety posypané sýrem Parmigiano Reggiano podle následujícího postupu:

Česnek oloupejte a najemno nasekejte. Umyté bazalkové lístečky otrhejte a několik si jich odložte na ozdobení. Poté česnek, bazalku, piniová jádra rozmixujte na kaši, přidejte parmezán, promíchejte a za stálého míchání pomalu přilejte olej tak, aby vznikla hustá omáčka. Uvařené špagety zalijte omáčkou, promíchejte a posypte zbytkem sýra. Ozdobte bazalkou a rajčaty.

O výrobci

Společnost Parmareggio, která vznikla již v roce 1983 v Montecavolo di Quattro Castella, se zaměřuje na výrobu másla a delikátních sýrů. Podnik používá jen ty nejkvalitnější suroviny. Popularita těchto výborných produktů neustále roste, proto se v posledních letech stala tato společnost světovým lídrem ve výrobě a v prodeji Parmigiano Reggiano.  

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě od 4–8 °C. Po otevření skladujte v lednici nejlépe ve skleněné nebo plastové nádobě či zabalené ve folii odděleně od ostatních potravin. Spotřebujte do 10 dnů od otevření.

Výrobce

PARMAREGGIO S.p.A
Via Polonia 30/33
411 22 Modena
Itálie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 151 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 60 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Mléko
Jedlá sůl
Syřidlo

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1671 kJ/402 kcal
Tuky30 g
z toho nasycené mastné kyseliny20 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny32 g
Sůl1.6 g
Vláknina g

Alergeny

Mléko
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.