Parmareggio BIO Parmigiano Reggiano DOP parmezán

150 g
Prémiová kvalitaBIO
169,90 Kč 1 132,67 Kč/kg
Země původu: Itálie,

Přírodní, extra tvrdý sýr Parmigiano-Reggiano s charakteristickou intenzivní chutí v BIO kvalitě.

Parmigiano je sýr původem z Itálie, který je vyráběný z čerstvého a částečně odtučněného kravského mléka. Je charakteristický svou nasládlou chutí a vůní s tóny bylin a ovoce, která je s pokračujícím zráním výraznější. Kůrka je hladká a má žlutou barvu a uvnitř zrnitou strukturu, která je drobivá.

Sýr je 100% přírodní a neobsahuje žádné konzervanty. Při výrobě se nechává zrát na kvalitních dřevěných policích. Během prvních dnů zrání se 15–20 dnů namáčí do solného roztoku. Dřevěné police a solný roztok zajistí, že sýr získá na své charakteristické chuti a vůni. Od roku 1996 sýr nese registrovanou značku chráněného označení původu (v Itálii označovanou jako DOP = Denominazione d Origine Protetta).

O výrobci

Společnost Caseifici Granterre S.p.A. navazuje na společnost Parmareggio, která vznikla již v roce 1983 v Montecavolo di Quattro Castella. Zaměřuje na výrobu másla a delikátních sýrů. Popularita těchto výborných produktů neustále roste, proto se v posledních letech stala tato společnost světovým lídrem ve výrobě a v prodeji Parmigiano Reggiano. 

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě od 4–8 °C. Po otevření skladujte v lednici nejlépe ve skleněné nebo plastové nádobě či zabalené ve folii odděleně od ostatních potravin. Spotřebujte do 10 dnů od otevření.

Výrobce

Caseifici Granterre S.p.A. 
Via Polonia 30/33
411 22 Modena
Itálie

 

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 173 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 60 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.