9 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 8 větších švestek bez pecek (cca 250 g, můžete nahradit 250 g švestek v kompotu se 100 ml nálevu – v tomto případě vynechejte cukr a vodu)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 40 g cukru krystal
  • 100 ml vody

SUROVINY NA TĚSTO

  • 1 vejce velikosti M
  • 180 ml polotučného mléka (můžete nahradit libovolným rostlinným)
  • 20 g másla (nebo 1 lžíce řepkového oleje)
  • 50 ml piva (můžete nahradit perlivou vodou a 1 lžičkou kypřicího prášku do pečiva)
  • 200 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 30 g cukru krystal
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 10 g mletého máku
  • Sůl

SUROVINY NA SMETANU

  • 200 g zakysané smetany
  • 20 g moučkového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte švestkovou omáčku: Do menšího rendlíku dejte švestky, vodu, cukr a citronovou šťávu. Přiveďte k varu, plamen snižte na mírný až střední stupeň a za občasného promíchání vařte 10–15 minut. Jakmile omáčka zhoustne, odstavte ji z plamene.
  • 2Mezitím si připravte těsto: Ve středně velké míse smíchejte vejce, pivo a mléko. Přisypte mouku, cukr a prášek do pečiva. Vypracujte hladké těsto a nakonec zapracujte mák a špetku soli.
  • 3Ve větší pánvi rozehřejte 1⁄2 množství másla a na mírném až středním plameni opékejte lívanečky dozlatova (z každé strany 1–2 minuty).
  • 4Nakonec si připravte smetanu: V menší misce ji smíchejte s cukrem.
  • 5Lívanečky podávejte se smetanou a svařenými švestkami.
30 minut v kuchyni

Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA OMÁČKU

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA SMETANU