Doprava

Košík

25 Porcí
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 220 g pšeničné mouky hladké
  • 100 g másla
  • 50 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • 8 g vanilkového cukru
  • 50 g čokolády na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Připravte si větší mísu, dejte do ní 220 g hladké mouky, máslo, moučkový cukr, vejce a vanilkový cukr a vše vypracujte v hladké, kompaktní těsto (podobné tomu na linecké cukroví). Hotové těsto zabalte do potravinové fólie, dejte do lednice a nechte odležet alespoň 2 hodiny.
  • 2
    Po odležení těsto vyndejte z lednice, dejte předehřát troubu na 180 °C a vyložte si pečicím papírem plech.
  • 3
    Pomoučete si pracovní plochu 20 g mouky a na pomoučené ploše z těsta pomocí válečku vyválejte plát silný cca 3⁠–⁠4 mm.
  • 4
    Vyválené těsto nožem nebo rádýlkem nařežte na obdélníčky nebo z něj vykrájejte libovolné tvary. Kousky těsta naskládejte na připravený plech, ten vložte do trouby a pečte 9⁠–⁠11 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 5
    Upečené sušenky vyndejte z trouby a nechte cca 15 minut chladnout.
  • 6
    Mezitím si rozpusťte čokoládu: Vezměte si středně velkou misku, nalámejte do ní čokoládu (nebo ji nakrájejte na menší kousky), dejte ji do mikrovlnky a zahřívejte 1⁠–⁠1,5 minuty na 750 W. Každých 20⁠–⁠30 sekund udělejte přestávku a čokoládu promíchejte, aby se rozpustila rovnoměrně.
  • 7
    Až sušenky vychladnou, každou z nich vždy z jedné strany namočte do rozpuštěné čokolády. Následně nechte čokoládu na sušenkách ztuhnout (potrvá to 20⁠–⁠25 minut) a poté podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience