Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 220 g pšeničné mouky hladké
- 100 g másla
- 50 g cukru moučka
- 1 vejce
- 8 g vanilkového cukru
- 50 g čokolády na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Připravte si větší mísu, dejte do ní 220 g hladké mouky, máslo, moučkový cukr, vejce a vanilkový cukr a vše vypracujte v hladké, kompaktní těsto (podobné tomu na linecké cukroví). Hotové těsto zabalte do potravinové fólie, dejte do lednice a nechte odležet alespoň 2 hodiny.
- 2Po odležení těsto vyndejte z lednice, dejte předehřát troubu na 180 °C a vyložte si pečicím papírem plech.
- 3Pomoučete si pracovní plochu 20 g mouky a na pomoučené ploše z těsta pomocí válečku vyválejte plát silný cca 3–4 mm.
- 4Vyválené těsto nožem nebo rádýlkem nařežte na obdélníčky nebo z něj vykrájejte libovolné tvary. Kousky těsta naskládejte na připravený plech, ten vložte do trouby a pečte 9–11 minut při 175–180 °C.
- 5Upečené sušenky vyndejte z trouby a nechte cca 15 minut chladnout.
- 6Mezitím si rozpusťte čokoládu: Vezměte si středně velkou misku, nalámejte do ní čokoládu (nebo ji nakrájejte na menší kousky), dejte ji do mikrovlnky a zahřívejte 1–1,5 minuty na 750 W. Každých 20–30 sekund udělejte přestávku a čokoládu promíchejte, aby se rozpustila rovnoměrně.
- 7Až sušenky vychladnou, každou z nich vždy z jedné strany namočte do rozpuštěné čokolády. Následně nechte čokoládu na sušenkách ztuhnout (potrvá to 20–25 minut) a poté podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.