Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 2 střední banány
- 2 vejce
- 300 g bílého jogurtu
- 60 g másla (rozpuštěného)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 180 g pšeničné mouky hladké
- 30 g holandského kakaa
- 100 g cukru krystal
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 100 g bílé čokolády
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu dejte předehřát na 180 °C a připravte si 12 silikonových formiček na muffiny.
- 2Banány oloupejte a ve větší míse je rozmačkejte vidličkou na pyré. K rozmačkaným banánům rozklepněte 2 vejce, přidejte jogurt, rozpuštěné máslo a citronovou šťávu a promíchejte. Následně přisypte mouku, holandské kakao, cukr, prášek do pečiva a jedlou sodu a pomocí metličky obsah mísy vymíchejte v hladké těsto.
- 3Bílou čokoládu nakrájejte na malé kousky a přimíchejte do těsta. Těsto však přitom míchejte co nejméně, aby se nepřemíchalo.
- 4Hotové těsto nalijte do připravených formiček, ty vložte do vyhřáté trouby a pečte 30–35 minut při 175–180 °C.
- 5Upečené muffiny vyndejte z trouby a nechte je ve formičkách 10 minut chladnout. Poté je z formiček vyndejte, nechte chladnout ještě přibližně 1 hodinu a podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.