Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 2 střední banány
  • 2 vejce
  • 300 g bílého jogurtu
  • 60 g másla (rozpuštěného)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 180 g pšeničné mouky hladké
  • 30 g holandského kakaa
  • 100 g cukru krystal
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100 g bílé čokolády

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Troubu dejte předehřát na 180 °C a připravte si 12 silikonových formiček na muffiny.
  • 2
    Banány oloupejte a ve větší míse je rozmačkejte vidličkou na pyré. K rozmačkaným banánům rozklepněte 2 vejce, přidejte jogurt, rozpuštěné máslo a citronovou šťávu a promíchejte. Následně přisypte mouku, holandské kakao, cukr, prášek do pečiva a jedlou sodu a pomocí metličky obsah mísy vymíchejte v hladké těsto.
  • 3
    Bílou čokoládu nakrájejte na malé kousky a přimíchejte do těsta. Těsto však přitom míchejte co nejméně, aby se nepřemíchalo.
  • 4
    Hotové těsto nalijte do připravených formiček, ty vložte do vyhřáté trouby a pečte 30⁠–⁠35 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 5
    Upečené muffiny vyndejte z trouby a nechte je ve formičkách 10 minut chladnout. Poté je z formiček vyndejte, nechte chladnout ještě přibližně 1 hodinu a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience