Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g čerstvých jahod
- 200 g créme fraîche
- 1 vanilkový lusk
- 2-3 lžic moučkového cukru
- 100 g čokolády na vaření
- Trochu mléka
- Cca 5 ks Lotus sušenek
- 8 lístků máty
POSTUP
- 1Vanilkový lusk rozřízneme podélně a vyškrábneme semínka, ta přidáme do créme fraîche. Přidáme moučkový cukr a prošleháme. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s trochou mléka. Vhodíme slupku od vanilkového lusku a vhodíme nasekanou mátu. Necháme alespoň 10 minut propojit chutě.
- 2Jahody rozřízneme do kříže a seřízneme spodek tak, aby stály. Poté je namáčíme zespoda zhruba do poloviny do čokolády a naplníme créme fraîche. Posypeme rozdrcenými Lotus sušenkami a podáváme.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.
