Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte!
    Zobrazit více

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE

  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 100 g kandovaného ananasu
  • 50 g sušených brusinek
  • 50 g plátků mandlí
  • 50 g pekanových ořechů
  • 250 ml smetany 30 %
  • 400 g Salka
  • 100 g hořké čokolády
  • malá hrstka lyofilizovaných jahod nebo malin
  • malá hrstka nesolených pistácií

POSTUP

  • 1
    Brusinky, ananas a ořechy nasekáme na menší kousky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a promícháme. Přilijeme smetanu a Salko a mícháme, dokud nebude hmota hustá jako pudink. Přidáme nasekané ovoce a oříšky, společně promícháme a necháme směs vychladnout.
  • 2
    Mezitím si předehřejeme troubu na 150 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé placičky, které pečeme cca 30 minut, dokud nebudou zlatavé a pevné. Necháme vychladnout.
  • 3
    V hrnci si rozpustíme čokoládu s trochou mléka. Marokánky potřeme z jedné strany čokoládou a posypeme drceným prachem z jahod či malin a nadrcenými pistáciemi.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

INGREDIENCE