• Vážení zákazníci, v posledních dnech trochu nestíháme váš zájem v následujících oblastech: Benešovsko, Louny a Žatecko, Plzeňsko, Příbramsko. Bohužel občas máme doručovací okna až za více než pět hodin, nebo dokonce až druhý den. To rozhodně není a nebude náš standard. Na nápravě usilovně pracujeme a brzy situaci zvládneme. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout!

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 700 g vypeckovaných a stopek zbavených třešní nebo třešní, višní, jahod, mirabelek nebo borůvek
  • 180 g polohrubé mouky
  • 260 g cukru krupice
  • 160 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 20 g vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • moučkový cukr
  • máslo na vymazání pekáče
  • hrubá mouka na vysypání pekáče

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 ºC. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh. V robotu s balonovou metlou vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přisypeme oba druhy mouky promíchané s kypřicím práškem. Přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Mísu vyndáme z robotu a ručně postupně opatrně vmícháme sníh z bílků.
  • 3Těsto pomalu nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a poklademe vypeckovanými třešněmi. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut dorůžova.
  • 4Před podáváním poprášíme bublaninu moučkovým cukrem.
Tip
Potřebujete pekáč o rozměrech 22×28 cm. Sníh musí být tak tuhý, že se ani nehne, když obrátíte nádobu vzhůru nohama. Žloutky šlehejte tak dlouho, dokud hmota nezbělá. Pekáček musíte vymazat skutečně důkladně, jinak se bublanina ke stěnám přilepí a při vyndávání potrhá. Třešně můžete dát i přes sebe, bublanina bude šťavnatější. Jen v krajích by měl zůstat kousek těsta bez třešní. Jak poznáte, že je bublanina hotová? Píchněte do ní špejlí – pokud se na ni těsto nelepí, můžete bublaninu vyndat z trouby a nechat zchladnout. Pokud je špejle lepivá, vraťte pekáč ještě na chvíli do trouby. Bublaninu krájejte až vychladlou, jinak se těsto srazí. Skvělou bublaninu můžete připravit i z višní, jahod, mirabelek nebo borůvek.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

700 g vypeckovaných a stopek zbavených třešní nebo třešní, višní, jahod, mirabelek nebo borůvek

Třešně, višně, jahody, mirabelky nebo borůvky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

180 g polohrubé mouky

Polohrubá mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

260 g cukru krupice

 

160 g hladké mouky

 

250 ml mléka

 

20 g vanilkového cukru

 

3 vejce

 

1 prášek do pečiva

 

moučkový cukr

 

máslo na vymazání pekáče

 

hrubá mouka na vysypání pekáče

 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.