SUROVINY

  • 50 g hladké pohankové mouky
  • 200 g vlašských ořechů
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g kakaa
  • 40 g vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • máslo na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    Ořechy nakrájíme najemno. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme žloutky a zbylé suroviny do sypké směsi. Následně do ní opatrně vmícháme sníh.
  • 3
    Vzniklé těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut.
  • 4
    Hotovou buchtu necháme 5 minut zchladnout ve formě, poté ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU