• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 ml smetany, min. 31%
  • 150 g tmavé čokolády na potření
  • 120 g cukru krupice
  • 83 g vlašských ořechů
  • 83 g kandovaného ovoce
  • 83 g rozinek
  • 60 g polohrubé mouky
  • 60 g másla

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Troubu rozehřejeme na 150 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2V rendlíku na středním ohni smícháme smetanu, cukr a máslo a necháme přijít k varu. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme oheň na polovinu, přisypeme mouku a stále mícháme, dokud se vše nespojí v hladké těsto a na dně kastrolu se nezačne tvořit bílá vrstva nápeku. Těsto se ovšem nesmí připalovat.
  • 3Těsto vložíme do mísy robotu a mícháme do vychladnutí. Do vychladlého těsta vmícháme směs rozinek, ořechů a kandovaného ovoce.
  • 4Lžičkou vykrajujeme z těsta jednotlivé kousky a pokládáme je na plech, kde je zlehka zmáčkneme. Na plech je pokládáme v dostatečných rozestupech, při pečení se směs rozteče.
  • 5Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15–20 minut do světle hnědé barvy.
  • 6pečené marokánky necháme vychladnout a poté je na rovné straně potíráme rozehřátou čokoládou.
     
     

TIP

Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. V rendlíku nechte vařit trochu vody. Jakmile se voda začne vařit, stáhněte teplotu pod polovinu a postavte na rendlík mísu tak, aby se nedotýkala vodní hladiny. Vložte do mísy čokoládu a míchejte. Čokoláda se tak hladce rozpustí a nepřipálí se. K přípravě budete potřebovat kuchyňský robot s nástavcem typu K.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

250 ml smetany, min. 31%
150 g tmavé čokolády na potření
120 g cukru krupice
 
83 g vlašských ořechů
 
83 g kandovaného ovoce
 
83 g rozinek
 
60 g polohrubé mouky
 
60 g másla
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír